Vicepreședintele liberal, Dorin Chirtoacă, și-a dat frâu liber emoțiilor și a anunțat că pe viitor va oferi mai multe declarații în privința celor din PLDM și PD, cu care PL avuse coaliții de guvernare.
Chirtoacă a acuzat reprezentanții liberal-democraților că spun minciuni în privința furtului din sistemul bancar și că sub paravanul integrării europene ar ascunde interese economice.
„Dacă până în prezent m-am mai abținut, de acum încolo eu mai puțin mă voi abține. Pentru că cei care spun minciuni de o mie de ori, ei cred că sunt crezuți și la un moment dat consideră acelea drept - adevăr. După ce cinci ani am mers pe calea integrării europene, s-a descoperit ceea ce a făcut PLDM. Și acuma tot ei strigă, mai ales cei care au fost în PLDM și acum se fac că nu au mâncat usturoi și nu le miroase din gură”, a spus Chirtoacă pe o tonalitate ridicată.
La fel, liberalul s-a referit și la situația din Partidul Democrat, privind resursele lor financiare. „Ce este cu PD - odată cu integrarea europeană va fi clar și toate lucrurile se vor așeza la locul lor”, a mai menționat Dorin Chirtoacă.
El a lansat și un apel către cetățeni, ca să nu se lase antrenați în jocuri politice, să renunțe la referendumuri și să-și consolideze forțele pentru a crea proiecte comune pentru chișinăuieni.
Criticile au venit în contextul în care săptămâna trecută consilierii municipali PPEM au anunțat că-și doresc un referendum local pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă. Aceștia au fost susținuți de consilierii socialiști și cei nefiliați. Edilul a fost criticat de gestionarea proastă a patrimoniului municipal, dar și de încălcări în ceea ce privește numirea funcționarilor și șefilor din cadrul Primăriei Chișinău. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE