Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului anunță că vor fi efectuate plantări pe suprafeţele impracticabile pentru agricultură și soluri degradabile. Acestea vor fi identificate de către inspectorii de mediu în colaborarea cu autorităţile publice locale.Totodată sunt planificate lucrări tradiţionale şi în fondul forestier de către întreprinderile silvice.
În funcţie de starea vremii întreprinderiile silvice vor planta, pînă la sfîrşitul toamnei, pe o suprafaţă de 800 de ha prin semănarea a 100 tone de ghindă, crearea culturilor silvice pe 530 de ha ceea ce constituie 3 milioane de puieţi şi lucrările de completare a culturilor silvice, create în anii precedenți, pe o suprafaţa de 2560 ha cu plantarea a circa 7 milioane de puieţi.
În acest an, vor fi puşi la dispoziţia autorităţilor publice locale de nivelul I şi II, circa 143 de mii arbori şi arbuşti, dintre care peste 13 mii puieţi în municipiul Chişinău şi 19 mii în alte localităţi ale ţării. Finanţarea este asigurată din Fondul Ecologic de Stat.
Pentru executarea lucrărilor de plantare şi completare a culturilor silvice, entităţile silvice au crescut în pepinierele silvice peste 16 milioane de puieţi cu un spectru de 60 specii, ce va fi folosit, atît pentru necesitățile proprii, cît și pentru cererile parvenite din partea Autorităților Publice Locale de nivel I și II, agenților economici și alte instituții, persoane fizice.