Fostul premier, Vlad Filat, a venit cu un mesaj adresat fostului prim-ministru, Ion Chicu. Se pare că ex-liderul PLDM a fost deranjat de un comentariu al lui Chicu, la postarea lui Filat. Într-o publicație pe Facebook, liberal democratul a distribuit o fotografie, în care a menționat că, ”La noi au înflorit trandafirii”, la care, Chicu a replicat ”Of, da la noi...ghinda”.

”Biologia bat-o vina” – așa își începe postarea Vlad Filat, care a turnat cu multe acuzații în adresa liderului Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

”Ion Chicu, acest Ceburashka al politicii moldovenești, a ținut într-o semi-postare, ce se dorea a fi ironică, să facă dovada că a chiulit de la lecțiile de biologie. Știind că nu îl dă mintea afară din casă și de dragul științei, trebuie să-i spun, că niciodată ghinda nu înflorește, ci doar răsare spre a deveni Stejar. Chiar dacă a fugit de carte precum satana de sfânta cruce, Ion Chicu ar trebui să știe măcar lucrurile care se învață în clasele primare. A duce mapa Zenaidei Greceanâi, când era consilierul acesteia, nu îți trebuie multă știință de carte. De asemenea, să fii  ”buhalterul” lui Plahotniuc acoperindu-i dezastrul economico-social, tot nu trebuie să fii tobă de carte. De fapt, înfoiala și burzuleala ”politiciască” a lui Chicu seamănă mai mult cu bieții curcani de la mitingurile unde l-a sprijinit pe oligarh. Fără al suspiciona că a devenit dușmanul ghindei precum renumitele patrupede ce se înfruptă cu aceasta, ar fi de aflat ce îl mână în luptă? Nu vreau să cred că a rămas cu ceva sechele de când în plină pandemie, călcând legea precum berbecul popușoiul, a organizat nunta fiului său.Întreb asta pentru că piticii de grădină chiar și când sunt vopsiți în prim-miniștri tot mini statuete sunt”.

Filat își încheie postarea printr-o întrebare retorică: ”Oare unde îl va duce și la ce îl va folosi în viitorul apropiat crocodilul Ghena pe Ceburashka moldovanul?”

Chicu deocamdată nu s-a apucat să comenteze lunga catalogare, pe alocuri codificată, pe care i-a făcut-o fostul coleg de funcție, Vlad Filat.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE