Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis luni un mesaj de condoleanţe poporului american cu prilejul împlinirii a 22 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.

Într-o postare pe pagina sa de Twitter, Maia Sandu reiterează dorinţa Republicii Moldova de a trăi în pace, unitate şi un viitor fără teroare.

'Astăzi ne oprim pentru a ne aminti de vieţile pierdute pe 11 septembrie şi pentru a recunoaşte pe toţi cei profund afectaţi de acele evenimente, atât atunci, cât şi acum. Gândurile mele sunt alături de voi. Republica Moldova rămâne fermă în angajamentul său pentru pace, unitate şi un viitor fără teroare', a scris Maia Sandu pe Twitter.

Mesajul preşedintelui parlamentului, Igor Grosu

Anterior, şi preşedintele parlamentului, Igor Grosu, a transmis un mesaj de condoleanţe ambasadorului SUA la Chişinău, Kent Logsdon, şi poporului american. Totodată, deputaţii grupului parlamentar PAS (Partidul Acţiune şi Solidaritate, de guvernământ) au depus flori la Ambasada SUA, păstrând şi un moment de reculegere în memoria celor aproximativ 3.000 de oameni care au murit acum 22 de ani, în atacurile de la Turnurile Gemene.

Ce a zis premierul moldovean Dorin Recean

Într-un mesaj separat pe platforma X (fosta Twitter), premierul moldovean Dorin Recean subliniază că, „în timp ce onorăm vieţile pierdute în acea zi, ne afirmăm angajamentul faţă de lupta împotriva terorismului, asigurându-ne că siguranţa şi securitatea poporului nostru rămâne primordială”, a scris Recean

Și ambasadorul SUA la Chişinău, Kent D. Logsdon, a transmis la rândul său un mesaj de mulţumire pentru moldovenii care au comemorat victimele atentatelor de acum 22 ani.

„Statele Unite nu sunt singure în durerea lor şi suntem recunoscători pentru manifestarea de aici, din Moldova, a sprijinului pentru comemorarea celor căzuţi. (...) Este important să ne amintim că fiecare dintre aceşti oameni a ocupat un loc unic în inima cuiva - au fost fii, fiice, prieteni şi persoane dragi”, se arată în mesajul Ambasadei SUA în Republica Moldova.

În total, la 11 septembrie 2001 şi-au pierdut viaţa 2.977 persoane în New York City, Washington și Pennsylvania Printre decedaţi a fost și proiectantul clădirii Președinției Republicii Moldova Arcadie Zaltsman, originar din R. Moldova

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE