„Cartea Neagră a Mass-media Moldoveneşti” este noua publicație lansată la inițiativa IDIS ”Viitorul” unde vor fi publicate toate cazurile de atentate la libertatea mass-media. De asemenea, va mai apărea și un ghid „Cartea Albă a Mass-media Moldoveneşti” care va aduna bunele practici în mass-media.  
Astfel, politicienii vor fi invitaţi să semneze public un Acord de Neimplicare în Politica Editorială a Mass-media, menit să descurajeze ingerinţele politicului în activitatea jurnaliştilor.
Totodată, va fi elaborată o Strategie de dezvoltare a sectorului media şi semnarea unei Foi de parcurs pentru europenizarea media.
De asemenea, vor fi promovate recomandări privind optimizarea legislaţiei privind libertatea de exprimare şi sectorul media, iar problemele cu care se confruntă media vor fi prezentate prin intermediul posterelor, calendarelor tematice, dar şi a unor serii de articole plasate în media locale
Publicațiile fac parte din Proiectul european „Dezvoltarea şi promovarea unui climat mediatic modern în Republica Moldova”, lansat miercuri, 19 mai, de IDIS ”Viitorul”, care include o campanie de promovare a libertăţii de exprimare.   
Proiectul mai include și instruirea, în parteneriat cu institutul german „Institutul Moldova Leipzig” (MIL), a 20 de jurnaliști moldoveni, inclusiv din regiunea transnistreană. Aceștia vor studia practicile europene de apărare a libertăţii de exprimare şi a mass-media.     
Proiectul „Dezvoltarea şi promovarea unui climat mediatic modern în Republica Moldova” este finanţat în cadrul Instrumentului European pentru Democraţie şi Drepturile Omului şi are un buget în valoare totală de 89563,82 EUR (85085,63 EUR - mărimea suportului oferit de Uniunea Europeană) şi are o durată de un an.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE