În cadrul întrevederii cei doi au vorbit despre finisarea proiectului Regulamentului activităţii grupurilor de lucru, stocarea şi utilizarea elementelor radiologice care provin din regiunea transnistreană.
Un alt subiect din agenda oficialilor a fost şi problema şcolilor cu predare în grafia latină, situate în stânga Nistrului, lansarea activităţii grupurilor de lucru cu probleme ce ţin de actele de stare civilă şi proiectul Euroregiunea „Nistru".
Prezenţi la întrevedere şi reprezentanţi ai domeniilor sectoriale din Chişinău şi Tiraspol, au efectuat un schimb de opinii vizavi de eficientizarea activităţii grupurilor de lucru. Ei s-au arătat dispuşi să identifice problemele existente în domeniile lor de activitate şi să elaboreze mecanisme de soluţionare a acestora, care ar duce la ameliorarea vieţii populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului.
De menţionat că, întrunirea a fost organizată în continuarea celor convenite dintre prim-ministrul R. Moldova dl Vlad Filat şi liderul transnistrean din data de 8 iulie curent, în cadrul întâlnirii la meciul pentru Super Cupa Moldovei la fotbal din or. Tiraspol.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE