Vitalia Pavlicenco afirmă că înainatrea candidaturii Zinaidei Greceanîi ar putea fi un joc din partea PCRM. Declarația a fost lansată de către liderul PNL, Vitalia Pavlicenco mirercuri, 21 sptembrie, în cadrul unei confințe de presă.
“Anterior comuniștii au boicotat și nu au participat la elegerea președintelui în Parlament și aici s-ar putea să voteze prin vot secret, pentru că nu se știe cine pe cine a votat și o iasă ori Greceanâii, ori cineva din partea AIE2, de exemplu același Filat dacă își va înainta candidatura”.
Mai mult, Pavlicenco afirmă că Zinaida Greceanîi,indiferent de faptul că este femeie, nu ar trebui să accepte să candideze la funcția de președinte, pentru că nu are dreptul moral, dearece s-a adresat mamelor copiilor că ar putea să tragă în aceștia dacă vor ieși la protest.
De asemenea, liderul PNL a spus există pericolul unei eventuale alianțe PLDM-PCRM, din moment ce componenetele Alianței PL și PD, respectă acordul iar PLDM nu îl respectă după ce a fost ales Vlad Filat în funcție de premier. “Probabil că declarația lui Mihai Ghimpu făcută ieri, precum că după ce a fost numit Filat prim-ministru a manifestat un inters continuu de a găsi soluții de alegere a președintelui și nu a depășit conflictul cu PCRM cu o poziție unică aAIE 2 arată că de fapt PLDM, are alte scopuri” , a punctat Vitalia Pavlicenco.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE