„ Am primit la timp salariul, s-au ţinut de cuvânt, aşa că noi suntem mulţumiţi”; „Tot utilajul este învechit iar modernizarea lasă de dorit. Sperăm că lucrurile se vor îmbunătăţi”, spun muncitorii.   

Prin nodul feroviar din Basarabeasca sunt transporate 75 la sută din totalul de mărfuri. Cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Băncii Europene de Investiţii, aici vor fi localizate 12 locomotive noi procurate pentru Calea Ferată din Moldova (CMF), depozitul cu piese de schimb şi echipamentele necesare pentru deservirea acestora. Locomotivele vor fi livrate până la sfârşitul lunii iulie, iar o parte din ele vor ajunge la CFM mai devreme.

 „A fost luată decizia având în vedere importanţa nodului dat, ca locomotivele să fie amplasate aici, respectiv în Basarabeasca, vor fi reparate şi amplasate. Depoul dat o să fie înzestrat cu echipament performant şi respectiv şi personalul va fi trimis la instruire”, a menţionat Adrian Onceanu, director CFM.   

La Cimişlia, prim-ministrul Chicu a vizitat şi una dintre cele mai mari uzine de beton asfaltic din ţară. În prezent, compania construieşte două poduri rutiere şi repară sectorul de drum Mihailovca-Cimişlia.

 „ Ne bucurăm foarte mult de magistrala care acum e în construcţie şi conform contractului până în 2022 trebuie finisată, compania turca „Onur” planifică să termine până în 2021”, a spus Mihai Olărescu, preşedintele raionului Cimişlia.

„ În momentul de faţă efectuăm lucrări pe Traseul R26, Cimişlia - Mihailovka, renovarea podurilor, trotuarelor şi a pavajului, aşteptăm vreme mai bună ca să finisăm obiectivul în acest an”; „Dacă se plăteşte la timp, dacă omul are condiţii de lucru clar că o să vină şi tineri, iar în privinţa asta e foarte bine”, spun oamenii.

Premierul a vizitat şi Şcoala de Arte din Basarabeasca, dată în exploatare acum 45 de ani. În prezent, cei 157 de elevi fac lecţiile în diferite clădiri şi chiar localităţi.

 „Cred că imediat vedem ce facem cu relocarea, o să discutăm dacă ea este a guvernului şi nu este utilizată o să o găsim o soluţie cum să o trasmitem. Înţeleg că trebuie şi acolo de reparat şi adaptat asta iarăşi se face pe etape. Este clar că dacă nu antrenăm copii în activităţi extracuriculare o să îi avem în  stradă cu situaţia criminogenă”, a declarat Ion Chicu.

La finalul vizitei, şeful executivului a avut o şedinţă de lucru cu primarii,  locuitorii şi adminsitratorii raionului Cimişlia.

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE