Circa15 furnizori de căldură din Republica Moldova au solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică majorarea tarifelor de livrare a energiei electrice şi termice. Și aceasta, după ce ANRE a anunțat decizia de majorare a tarifelor la gaze pentru consumatorii finali.
Printre operatorii care au solicitat majorarea tarifelor se numără şi marii producători: CET-1, CET-2, CET-NORD, precum şi furnizorul de căldură Termocom. În funcţie de cheltuielile pe care le au în procesul de producţie, solicitările de majorare a tarifului din partea furnizorilor variază între 10 şi 70 la sută.
Tariful la gazele naturale a fost modificat la 1 octombrie, 2011. Astfel, consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 30 m3 plătesc 5971 lei, pentru 1000 m3 sau cu 25% mai mult, iar cei cu un consum de peste 30 m3, scot din buzunare cu 6221 lei, sau cu 20 % mai mult decât au plătit anterior.
De menționat că, ultima modificare a tarifelor la energia termică şi cea electrică, produse de CET-uri, a fost operată la sfârşitul lunii ianuarie 2011, iar a tarifului la energia termică livrată consumatorilor finali a fost operată pe 2 februarie 2011.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE