Un tânăr moldovean a ignorant legea, în încercarea de a câștiga niște bani. Acesta a fost prins în flagrant de oamenii legii când transporta ilgal 2 500 litri de alcool etilic, marfa fiind estimată la suma de 300 000 lei, comunică Politik.md.
La 15 aprilie, curent, în satul Larga, raionul Briceni, angajații Direcției „Nord” ai Inspectoratului Național de Investigații, au stopat pentru verificare mijlocul de transport de model „Mercedes”, condus de un tânăr de 24 de ani, din aceiași localitate.
În urma verificărilor au fost depistate 130 recipiente din plastic, fiecare a cîte 10-30 litri, în care se transportau 2500 litri de alcool etilic, marfa fiind estimată la suma de 300 000 lei. La solicitarea poliției, bărbatul nu a prezentat niciun act ce ar confirma proveniența legală a alcoolului care urma să fie transportat peste frontiera de stat a Republicii Moldova. Dacă bărbatul și-ar fi dus intențiile până la sfîrșit, acesta ar fi prejudiciat statul cu 175 000 lei.
În acest caz, marfa a fost confiscată, iar bărbatul este cercetat penal. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „transportarea, păstrarea sau comercializarea mărfurilor supuse accizelor, fără marcarea lor cu timbre de control sau timbre de acciz” se pedepsesc cu amendă în mărime de la 20 000 la 30 000 de lei.
La moment, poliția  investighează cazul pentru a verifica dacă sunt implicați și angajați ai altor servicii de forță, precum și măsuri de stabilire a provenienței alcoolului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE