Sondajele la ieșirea de la urne arată că Vladimir Putin a obținut o majoritate uriașă în alegerile prezidențiale din Rusia, care aveau un singur rezultat posibil, relatează The Guardian.

Un sondaj realizat la ieșirea de la urne de către Centrul rus de cercetare a opiniei publice sugerează că 87,97% din populație a votat pentru președintele în exercițiu. Prezența la vot a fost de 73,33 la sută, potrivit ultimelor cifre ale autorităților ruse. Câștigătorul fiind deja cunoscut din timp, votul de trei zile a fost un exercițiu de mobilizare pro-Putin și un test de loialitate pentru aparatul de stat al Rusiei.

Putin a candidat împotriva a trei concurenți din partide care nu i-au criticat guvernarea și nici invazia sa în Ucraina. este vorba de Vladislav Davankov, candidatul partidului Oameni Noi, cu o orientare liberală conservatoare. Davankov (n.1984) este un om de afaceri rus și actual vicepreședinte al Dumei de Stat.

Partidul său a fost singurul din parlament care nu a susținut independența regiunilor Donețk și Luhansk din Ucraina, iar în timpul pandemiei de coronavirus, el s-a opus vaccinării obligatorii.

Leonid Sluţki, este deputat al Dumei de Stat a Rusiei și un membru de frunte al Partidului Liberal-Democrat din Rusia. Sluţki (n. 1968) este decan al departamentului de Relații Internaționale de la Universitatea de Stat de Economie, Informații și Statistică din Moscova. El a ocupat funcții de conducere bancare și a fost consilier al primarului Moscovei. De asemenea, a informat o conducere a Prezidiului Sovietului Suprem al URSS. Sluţki are relații strânse cu conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse. Și mulți bani, de origine nu întotdeauna clară. În martie 2018, Navalnîi și Fundația sa Anticorupție (FBK) au publicat o anchetă asupra proprietății lui Sluţki şi l-au acuzat de acumulare ilicită de avere.

Nikolai Haritonov, este un politician rus, membru al Dumei de Stat de 30 de ani. A fost în Partidul Agrar, dar în 2007 a intrat în Partidul Comunist al Federației Ruse, pentru care candidează acum.

Haritonov (n.1948) a încercat deja să-l învingă pe Putin în urmă cu douăzeci de ani. A candidat pentru funcția de președinte în 2004, cu deviza „Pentru pământul natal și voința populară”. El a avut sprijinul liderului Partidului Comunist, Ghenadi Ziuganov, în ciuda faptului că, inițial, a dorit ca partidul să nu participe la alegeri pentru a protesta față de ceea ce el considera „natura nedemocratică” a acestor alegeri. Haritonov se opune multor politici interne ale lui Putin, dar nu invaziei Ucrainei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE