Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit 30 de zile de arest la domiciliu. Decizia a fost luată acum câteva clipe de către Judecătoria Ciocana.

Dodon susține că acesta este un dosar politic pregătit de mult timp la comanda președintei Maia Sandu.

Este un dosar politic la comanda doamnei Maia Sandu de la începutul lunii ianuarie. Se ocupă 53 de procurori și ofițeri. Niciun politician în 30 de ani nu a fost persecutat așa cum am fost eu. Eu am stat ultimele trei zile în izolator la poliție. Este un grup: domnul Bulat, Compan și domnul Morar. Sunt ghidați de Ambasada SUA cu acceptul doamnei Maia Sandu. Un dosar pentru a neutraliza opoziția,” a declarat Igor Dodon.

De asemenea, Igor Dodon precizează învinuirile de trădare a patriei sunt absurde în timp ce actuala conducere are zeci de consilieri din România, Germania și alte țări.

Totodată, scopul este de a sustrage atenția opiniei publică de la scumpirile din țară.

Fostul președinte și lider al PSRM Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la cererea procurorilor anticorupție.

Igor Dodon este acuzat de corupție, de faptul că ar fi acceptat ca partidul să fie finanțat de o organizație criminală, de trădare de patrie și de îmbogățire ilicită.

Dodon fusese reținut preventiv pentru 72 de ore marți, 24 mai, împreună cu cumnatul său Petru Merineanu, care a primit însă 30 de zile de arest în izolator, la Penitenciarul nr.13.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE