enigagauziya.mdDeputata PCRM, Elena Bodnarenco, a lipsit și astăzi de la audieri în fața ofițerilor CNA, informează Politik.md. Și asta pentru că s-a aflat la o ședință, în care au avut loc dezbateri publice asupra Proiectului legii cu privire la statutul municipiului Chișinău.
Audierile la CNA erau planificate pentru ora 15:00, exact ora de începere și a dezbaterilor publice. Potrivit şefului direcţiei urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, în cazul în care Elena Bodnarenco va refuza și în continuare să se prezinte la CNA și să ofere probe în scris, atunci oamenii legii se vor adresa Procuraturii ca să nu înceapă urmărirea penală, din lipsă de probe.
„Ieri doamna deputat s-a prezentat la audieri, însă a refuzat să ofere declarații în scris, sub răspundere penală. Dar la noi legislația prevede că probele pot fi considerate doar materialele prezentate în formă scrisă, și nu verbal.  De asemenea, dumneaei a refuzat să ofere numele celui care ar fi venit cu propunerea de mituire”, a explicat Bogdan Zumbreanu.
Amintim, că anterior legiuitoarea a mai lipsit de la audieri, fiind citată de CNA. Asta în timp ce se afla într-o deplasare de serviciu, peste hotarele țării. Ea este citată în calitate de martor după ce a declarat că un deputat din Partidul Democrat i-ar fi propus o sumă importantă de bani, drept mită, în schimbul părăsirii fracțiunii PCRM. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE