Blocul „Împreună”, format din Platforma DA, LOC, Partidul Schimbării și CUB solicită partidului de guvernământ să nu ulilizeze competențele Autorității Naționale de Integritate, pentru examinarea subiectivă și politizată a cazurilor ce vizează aleșii locali. Astfel, Blocul „Împreună” atrage atenția asupra atribuțiilor excesive ale inspectorilor din cadrul Autorității Naționale de Integritate, în raport cu aleșii locali

Blocul „ÎMPREUNĂ” acuză guvernarea PAS că șantajează aleșii locali și că utilizează banii publici pentru a încuraja traseismului politic. Totodată, Blocul acuză PAS de limitarea accesului la finanțări pentru dezvoltarea localităților.

„ Noi cerem ca circa 50% din taxele locale să rămână în bugetele locale. Pentru că nu este correct ca să șantajeze primarii cu Fonduri sau programe de genul „Satul European”, ca să ia cu hurta primarii în partidul PAS. Ei folosesc banii publici în favorizarea traseismului politic”, a menționat Stefan Gligor, președinte Partidul Schimbării, Blocul „ÎMPREUNĂ”.

„ În UE nu poți să intri dacă nu respecți aceste lucruri și dacă folosești asemenea scheme de subsidiarități. Actualul Guvern și viitoarele Guverne trebuie să revină la descentralizare. Să nu uităm că suntem sub monitorizarea Consiliului Europei. Dacă cineva crede că totul este roz pe agenda de integrare europeană, eu aș vrea să le spun că nu au dreptate. Monitorizarea la subiectul: autonomiei locale - este o gravă carență a guvernării din R. Moldova. Trebuie să repornim reformele și să creem reconstrucția localităților din R. Moldova,” a precizat Igor Munteanu, președinte Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Blocul „ÎMPREUNĂ”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE