Blocul politic ACUM invită Partidul Socialiștilor la continuarea dialogului în această seară, 6 iunie, sau mâine dimineață la ora 08.30, la Parlament. Formațiunea menționează că invitația vine ca urmare a deciziilor asumate de către consiliile politice naționale ale cele două partide din cadrul Blocului ACUM – PAS și PPPDA, transmite IPN cu referire la o postare pe Facebook a Blocului ACUM, transmite IPN.

Tot pe Facebook, secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, a scris că în momentul de față pozițiile componentelor Blocului ACUM cu privire la cerințele înaintate de PSRM sunt diferite. Potrivit lui, formațiunea așteaptă o poziție comună din partea PAS și PPPDA. „În dependență de răspunsul Blocului ACUM vom veni și noi cu un răspuns clar referitor la întrevedere și oră”, a scris Ion Ceban.

Consiliul Politic Național al PAS a decis aseară, 5 iunie, asumarea unui guvern ACUM și votarea „pachetului de legi antioligarhic”, în urma votării unui președinte de Parlament propus de PSRM. Ulterior, PPPDA le-a solicitat socialiștilor să semneze nominal un angajament public privind votarea la următoarea ședință a legislativului a unui Guvern în frunte cu Maia Sandu. Formațiunea le solicită socialiștilor angajament și pentru votarea „pachetului de legi antioligarhic”,

Partidul Socialiștilor convoacă vineri, 7 iunie, Consiliul Republican al formațiunii.

 
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE