Leul moldovenesc ar putea să-și schimbe configurația chiar în acest an, a declarat guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, care însă nu a dat detalii despre modificările care ar putea fi operate. Într-un răspuns pentru TV8, Dragu a menționat că publicul va fi informat după ce vor mai avea loc discuții la acest subiect.

„Nu o să comunic nimic acum, vom lăsa surprizele pentru discuții viitoare la această temă. Dar anul acesta ne vom lucra la designul leului moldovenesc”.

Anca Dragu a spus că schimbarea leului va fi „un proiect frumos”, dar a evitat să dea detalii dacă este vorba doar despre modificare design-ului bancnotelor sau și a materialelor din care sunt confecționate.

„Este o etapă ulterioară la care vom discuta despre suportul pe care este imprimată bancnota. Dar va fi un proiect foarte frumos, o să vedeți. Va fi un proiect participativ pentru a decide cum vor arăta bancnotele”.

Leul Moldovenesc, în forma și designul său actual a fost pus în circulație la 29 noiembrie 1993. BNM a avut pănă acum patru guvernatori, Leonid Talmaci, Dorin Drăguțanu, Sergiu Cioclea și Octavian Armașu

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE