În localitatea Danu din r. Glodeni și satul Hristici, r. Soroca au fost aleși primarii, anunță Politik.md. Ambii primari au fost aleși ieri, 25 noiembrie, ambii fiind candidați ai formațiunii PDM.
 
Potrivit datelor preliminare, în localitatea Danu, primar a devenit democratul Ursu Mihail cu 52,3% din votul celor prezenți la urne. Din totalul localnicilor înscriși pe liste s-au prezentat 49,72%.
 
În satul Hristici a fost ales cu 53,38% din votul celor prezenți candidatul PDM, Cebotari Dumitru, în acest sat fiind prezenți la urne 64,28 de persoane din cele incluse pe liste alegătorilor.
 
Aceste rezultate ale electoralelor urmează a fi validate de către instanțele judecătorești din cele două localități și prezentate Comisiei Electorale Centrale.
 
Amintim, că acesta este turul doi al alegerilor, în care au concuratcâte doi candidaţi, care au obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin. În comuna Danu lupta electorală a fost dată între Ursu Mihail (PDM) şi Timinscaia Zinovia (PCRM), iar în satul Hristici - între Cebotari Dumitru (PDM)  și Răileanu Eugenia (PLDM).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE