cetateanul.roDe astăzi, 1 martie, intră în vigoare restricționarea traficului și tranzitul camioanelor de mare tonaj pe teritoriul Ungariei, informează Politik.md. Restricțiile se răsfrâng asupra autocamioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone şi va fi aplicată până pe 4 noiembrie curent.
Măsura în cauză va fi valabilă în zilele de sâmbătă şi duminică şi în zilele de sărbătoare națională a Ungariei (15 martie, 20 august şi 23 octombrie). Conform deciziei autorităţilor maghiare, în aceste zile şoferii autocamioanelor care deja au trecut frontiera Ungariei, vor fi obligaţi să staţioneze în parcările speciale amenajate.  Regula dată nu se va aplica autocamioanelor care transportă mărfuri perisabile, inclusiv fructe, legume şi produse derivate din acestea, produse chimice sau uşor inflamabile, precum şi celor care transportă păsări şi animale de casă vii, inclusiv bovine şi porcine.
Autorităţile maghiare de frontieră şi cele de poliţie rutieră atenţionează că, începând cu data de 1 martie anul curent, vor efectua controlul riguros al respectării restricţiilor anunţate mai sus. Transportatorii auto de mărfuri şi bunuri, care vor încălca prevederile restricţiilor menţionate, riscă penalități sub formă de amendă în sumă de 1 mln. forinţi maghiari (circa 3.300 EURO) şi interdicţie de intrare/tranzitare pe teritoriul Ungariei pe o perioadă de până la 5 ani de zile. În cazuri de încălcări mai grave ale prevederilor respective, transportatorii auto de mărfuri şi bunuri pot fi sancţionaţi, inclusiv cu arestul unităţilor de transport şi al mărfurilor/bunurilor transportate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE