De asemenea, în scrisoare se menționează că aprobarea deciziei, luate în ansamblu cu majorările promise la electricitate și gaz, vor avea efect negativ atât pentru consumatorii de rând, cât și pentru angajații din acest sector.

Asociația Națională a Restaurantelor susține că începând cu 1 octombrie 2018, când a fost aprobată cota TVA de 10% pentru restaurante, hoteluri și cafenele, au fost înregistrate mai multe realizări pozitive, cum ar: fi majorarea salariilor, menținerea prețurilor la serviciile prestate, menținerea la același nivel a contribuțiilor la bugetul de stat, cu potențial de creștere pe viitor.

ALT MATERIAL DESPRE SUBIECT: GRAFIC // TVA pentru restaurante și businessul hotelier în diferite țări UE. Expert: Pentru România s-a redus pana la 5 și 9% începând cu 1 noiembrie 2018”

La fel, se menționează că, din punct de vedere regional, TVA-ul propus de 20% pentru serviciile de alimentație publică ar fi printre cele mai înalte din Europa.

În acest context, Asociația MAR a solicitat inițierea unui dialog până la ratificarea acordului cu Fondul Monetar Internațional, pentru oferirea posibilității expunerii poziției HORECA. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE