Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Pe urma lui Vicol și Perju: A răpit un polițist, iar judecătorii l-au lăsat să fugă

Bărbatul ce a răpit un polițist și l-a sechestrat în regiunea transnistreană a fost condamnat la închisoare cu executare. Totuși, acesta nu se află după gratii, după ce judecătorii au respins demersul procurorilor de a-l aresta pe învinuit, astfel că acesta a fost lăsat să fugă, iar sentința a fost pronunțată în lipsa sa, informează Politik.md.
Procuratura Generală anunţă despre condamnarea la 7 ani închisoare, a reprezentantului unei firme de transport, care, de comun cu şase angajaţi ale aşa-numitelor structuri de forţă ale autoproclamatei regiuni transnistrene, l-au răpit pe un poliţist din cadrul Inspectoratului de poliţie Bender. Ancheta a demonstrat că, pe 29 noiembrie 2014, deplasându-se la serviciu la volanul automobilului personal, angajatul Inspectoratului de poliţie Bender a fost stopat la un „post de control” din municipiul Bender de către şase persoane, îmbrăcate în uniforma aşa-numitelor „serviciu de migraţiune”, „vamă” şi „grăniceri” ale regiunii transnistrene.
În continuare, prin înţelegere prealabilă cu doi angajaţi ai unei companii specializate în evacuarea şi transportarea autovehiculelor, au ambarcat automobilul cu poliţistul la volan, transportîndu-l, contrar voinţei sale, în or.Tiraspol. Preţ de 7 ore, poliţistului nu i s-a permis să părăsească automobilul, fiind blocat de angajaţii structurilor rmn. Pe acest caz, Procuratura Republicii Moldova a declanşat o cauză penală pentru răpirea unei persoanei şi răpirea mijlocului de transport fără scop de înstrăinare, săvârşită de două sau mai multe persoane.
Recent, unul dintre reprezentanţii firmei de transport, care a participat la evacuarea poliţistului a fost reţinut pe teritoriul Republicii Moldova. Procurorii au solicitat plasarea acestuia în arest preventiv, însă instanţa de judecată i-a schimbat măsura de reprimare, dispunînd cercetarea acestuia în stare de libertate. Astfel, inculpatul s-a eschivat de la organul de urmărire penală, verdictul fiind dictat în lipsa sa. Sentinţa instanţei de judecată va fi pasibilă de executare în momentul rămînerii definitive a acesteia. 
Urmărirea penală în privinţa celorlalţi complici la comiterea infracţiunii a fost disjunsă într-o procedură separată, ultimii fiind anunţaţi în căutare internaţională.
Amintim că anterior în atenția presei au ajuns mai multe dosare răsunătoare în care mai multe persoane nu și-au ispășit pedeapsa, deși au fost condamnați la închisoare cu executare. În lipsa unui polițist, inculpații și-au ascultat sentința de condamnare, după care au ieșit din sala de judecată și nu au mai fost de găsit. Printre cele mai cunoscute cazuri similare se numără: dosarul fostului ministru de Interne, Gheorghe Papuc - întâi condamnat la închisoare, apoii sancționat definitiv cu o amendă; dosarul fostului șef la Inspectoratului Fiscal de Stat, Nicolae Vicol; dosarul polițistului Ion Perju ș.a.
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Tudor Gheorghe: „Păpuşaru’ a hotărât”
MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |