Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
PSRM solicită Comisiei pentru Situaţii Excepţionale permisiunea ca partidele să poată dona banii primiţi din buget

 Partidul Socialiştilor din Republica Moldova solicită Comisiei pentru Situaţii Excepţionale să le permită formaţiunilor parlamentare să doneze banii primiţi de la bugetul de stat. Despre aceasta a anunţat preşedinta PSRM, Zinaida Greceanîi în cadrul unui briefing, care a menţionat că legea cu privire la formaţiunile politice prevede expres în ce scop pot fi folosite mijloacele băneşti primite de la buget şi că în prezent aceşti bani nu pot fi donaţi.

„În această perioadă de criză care s-a abătut asupra întregii societăţi nu doar pe Republica Moldova, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova exprimă susţinerea în acţiunile întreprinse de comisia pentru situaţii excepţionale în vederea combaterii răspândirii epidemiei. În această perioadă complicată, apare necesitatea urgentă de a procura utilaje şi medicamente, de a stimula persoanele care activează zilnic pentru a combate răspândire epidemiei, asta atrage după sine resurse financiare neacoperite în prezent din bugetul public Naţional”, a spus preşedinta PSRM.

Totodată aceasta a venit cu propunerea ca banii prevăzuţi pentru finanţarea partidelor parlamentare să fie redirecţionaţi pentru combaterea epidemiei, dar legea interzice utilizarea acestor bani pentru alte destinaţii decât cele prevăzute expres. Din acest motiv PSRM solicită Comisiei să examineze posibilitatea unei derogări de la lege.

„ Posibilitatea privind instituirea unei derogări pe perioada stării de urgenţă de la lege ar permite utilizarea alocaţiilor de la bugetul de stat pentru alte destinaţii şi anume pentru donarea alocaţiilor în fondul combaterii răspândirii epidemiei cu virusul COVID-19. Mă adresez tuturor partidelor politice din Republica Moldova, care primesc alocaţie din bugetul de stat să susţină această iniţiativă, astfel contribuind la combaterea acestei pandemii, care s-a abătut asupra omenirii, inclusiv asupra statului nostru. Sunt sigură de faptul că doar eforturile noastre comune şi o susţinere reciprocă în aceste momente dificile ne va ajuta să depăşim această perioadă complicată. PSRM a semnat astăzi o adresare către Comisia Situaţii Excepţionale ca să poată partidele politice să doneze acestea alocaţii şi sper să fie utile” , a precizat Zinaida Greceanii.

Menţionăm că o propunere similară a venit astăzi şi din partea Grupului Pro Moldova. Aceştia propun suspendarea finanţării partidelor politice în acest an, realocarea din buget a banilor care au fost destinaţi pentru alte proiecte politice, iar aceste surse financiare să fie redirecţionate la procurarea medicamentelor, măştilor, mănuşilor şi echipamentului medical dar şi la majorarea salariilor angajaţilor din sistemul medical.
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
VIDEO Bebelușul prințului Harry și al lui Meghan Markle a fost arătat publicului
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |