S-a constatat o tendință îngrijorătoare de majorare a prețurilor la majoritatea produselor, inclusiv a carburanților, fapt care are un impact negativ și provoacă nemulțumirea cetățenilor. De asemenea, constatăm deficiențe în modul în care este gestionată criza pandemică. În contextul în care regimul de la guvernare organizează parade și concerte, pe care cheltuie milioane de lei din bugetul de stat, angajații din educație sunt impuși să suporte cheltuieli pentru testele anti-COVID-19”, se menționează în comunicat.

În acest sens, Comitetul Executiv a decis convocarea la sfârșitul acestei săptămâni a ședinței Consiliului Republican al PSRM, pe agenda căruia va fi inclusiv decizia de convocare a Congresului extraordinar al partidului, „care trebuie să fie organizat până la finele anului curent”.

De menționat că săptămâna trecută, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a declarat că Congresul formațiunii, la fel, va avea loc până la sfârșitul anului curent, iar în cadrul acestui eveniment ar urma să fie aleasă o nouă conducere. Voronin declara că nu va mai pretinde la un nou mandat și ar intenționa să se retragă de la cârma formațiunii.

Precizăm că PSRM și PCRM formează în Parlament o singură fracțiune din 32 de deputați. Anterior, mai mulți experți și analiști menționau că această apropiere dintre socialiști și comuniști ar putea duce, inclusiv, la fuzionarea celor două partide.