Potrivit lui Năstase, acordul de credit cu Rusia contravine Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană: „Aș întreba toți simpatizanții Partidului Democrat, pe toți primarii, consilierii PDM ce au ei în comun cu cei care au semnat sau au votat pentru acest acord?

Fac apel către acești oameni să se disocieze de liderii lor vremelnici, să vină alături de noi, alături de oamenii dreptți, cinstiți și curajoși. Alături de oamenii care își doresc integrarea europeană a Republicii Moldova, doresc un stat de drept, democrație, legi drepte și egale pentru toți. Îi îndemn să vină alături de noi, să se disocieze de Diacov și alții care au impus ratificarea acestui acord”, a declarat liderul PPDA.

Amintim că săptămâna trecută Parlamentul a ratificat acordul de credit de 200 milioane de euro din partea Rusiei. Documentul a fost votat de 56 de deputați din partea fracțiunilor PSRM, PDM și neafiliatul Alexandru Oleinic.

Ulterior, însă, Curtea Constituțională a suspendat intrarea în vigoare a prevederilor acordului. Săptămâna aceasta magistrații Înaltei Curți ar urma să se întrunească în ședință pentru a examina prevederile acordului și dacă acesta nu ar contravine prevederilor Constituției.