Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
La furat slogane

 

 

Actul de însușire a unor lucruri care nu-ți aparțin  este unul  condamnabil sub toate formele și  trebuie tratat  de cele mai multe ori cu Codul Penal pe masă. Asta, cînd e vorba de un sac cu bani sau de un cal, sau de un autoturism, sau de… orice altceva.

Dar cînd un candidat  la funcția de președinte de țară  își atribuie lucruri care nu-i aparțin? Ce e?

Zilele acestea  prin Chișinău au fosdt scoase la lumintă panouri publicitare cu poza destul de simpaticpă a  doamnei Violeta Ivanov, candidat pentru șefia statului din Partea Partidului Șor, iar alături de poză e scris  cu litere mari, ca să se poată citi din viteza mașinii ”Cred în Moldova”. Frumos și sloganul. Doar că echipa de imagine a candidatei a ”dezlipit” sloganul de pe cartea de vizită a Partidului Piopular din Moldova și merge cu el în alegeri, silindu-se să convingă oamenii că crede în Moldova. Se spune că  aasemenea furturi se comit de obicei din două posibile considerente. Primul  –  staful candidatului nu are capacitatea de a  genera idei și de a produce mesaje. Al doilea  – echipa respectivă nu are nici un fel de scrupule și calcă obraznic peste  orcie limite ale moralității.

De fapt ar mai fi  o explicație – ce e bun, se fură. Iar sloganul PPRM chiar e bun.

Mai sînt și alte panouri prin capitală. Pozele, ca pozele – o mînă bună și un calculator ascultător îți așterne pe față și tinerețe, și sinceritate, și încredere  chiar dacă  sondajele îți moie genunchii și te trezesc  din somn  cum te-a trezit cutremurul din Vrancea. Locul unde se trișează e cel acoperit cu cuvinte.  Te trezești citind ”Acum spune da”, iar cei care au scris  stau undeva și te imploră să  înțelegi coprect că nu e vorba de timp, ci de blocul acela care, reese, că mai există și că spune DA, deci   insistă pe majusculele unui partid, chiar dacă în Acum mai  e o formațiune, iar respectiva entitate politică are propriul cacandidat și promiovează alte opțiuni și un alt chip.

O altă ciudățenie electorală – pe pagina candidatului Renato Usatîi e scris  că acesta a reușit sa facă economii pentru  oraș  și că ”Este rezultatul unei vizite a lui Renato Usatîi la Bălți” Este  interesant cum primarul orașului Bălți merge în vizită acolo unde este primar – la Bălți.  Tot acolo se dau și detalii despre cum s-au făcut economiile: “L-am sunat pe producătorul pavajului și i-am spus că volumul comenzii este de peste 40 de mii de metri pătrați. Atunci mi-au răspuns că, în acest caz, prețul se va micșora până la 190 de lei pentru un metru pătrat, plus cheltuieli pentru drum. Astfel, prețul final, cu livrare, va fi de 227 de lei”, a precizat Renato Usatîi.

Dacă nu greșim, toate astea se obțin prin  desfășurarea de licitații. Explicația e că licitația nu poate participa la alegeri.

Constantin OLTEANU

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Tudor Gheorghe: „Păpuşaru’ a hotărât”
MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |