Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Discursul pe care Igor Grosu urma să-l rostească în fața deputaților

 „Dragi cetățeni,

Azi vin în fața dumneavoastră cu un program de guvernare anticriză responsabil și cu o echipă de profesioniști care, în ciuda tuturor obstacolelor, știu cum să ia măsuri urgente care să salveze oamenii și economia și să îmbunătățească situația gravă în care se află țara.

Am vorbit de la această tribună de nenumărate ori. Lucrurile pe care le-am spus de la această tribună au arătat nevoile și durerile auzite zi de zi de la cetățeni. Vocea mea a fost vocea oamenilor pe seama cărora unii se îmbogățeau ilegal prin scheme de corupție. Vocea mea a fost vocea celor care cereau dreptate. A celor care așteptau ca statul să fie de partea lor în momentele grele. A medicilor lăsați singuri în fața pandemiei. A bătrânilor lăsați pe cont propriu – fără bani de medicamente și alimente. A familiilor care au rămas fără lucru și venituri. A agricultorilor care nu pot începe lucrul de primăvară. A oamenilor de afaceri care au intrat în faliment. 

Am fost vocea fiecăruia dintre oamenii acestei țări.

În ultima vreme această voce a devenit tot mai indignată, tot mai supărată, tot mai obosită. Din păcate, această voce în ultima vreme a fost tot mai puțin auzită și tot mai mult ignorată. Ignorată de cei care trebuie să apere interesul cetățenilor. Pentru că asta este misiunea noastră, nu-i așa? Să reprezentăm oamenii și să muncim pentru ca ei să trăiască mai bine. 

Dar ce a devenit astăzi acest Parlament? O mașinărie de vot pentru împărțeala schemelor. O instituție în care votul majorității deputaților se dă pentru legi ce ne izolează tot mai mult de restul lumii, ne privează de asistență externă, de proiecte și investiții. Un Parlament în care majoritatea deputaților sunt preocupați doar de păstrarea funcțiilor. Aș putea spune foarte multe despre acest Parlament, căci sunt martor zi de zi al nepăsării și cinismului cu care cei mai mulți deputați iau decizii. Aș putea povesti cum se fac înțelegeri fără niciun gând ca ele să fie respectate. Aș putea vorbi despre modul în care se găsesc voturi și se cumpără deputați.

Însă azi mă aflu aici în altă calitate. Sunt la această tribună în calitate de candidat la funcția de Prim-ministru propus de Președintele Maia Sandu. Vorbesc dintr-o postură diferită, dar cu aceeași voce – vocea oamenilor.

Și știm cu toții ce ne cer astăzi oamenii. 

Oamenii ne cer să luăm măsuri imediate pentru a ieși din criza pandemică. Să oferim compensații pentru categoriile de cetățeni afectați de restricții și pandemie. Să deblocăm asistența externă și să aducem bani pentru sectoarele prioritare. Să scoatem presiunea de pe sistemul de sănătate și să suplinim locurile spitalicești pentru a face față îmbolnăvirilor. Să oferim medicilor sprijin financiar și logistic pentru a trece peste situația critică. Să accelerăm vaccinarea pentru a putea reveni la normalitate. Să cumpărăm mai multe tipuri de vaccin de calitate la preț corect în interesul public. Să punem la punct reguli și proceduri clare pe care oamenii să le înțeleagă și respecte, iar instituțiile să supravegheze implementarea lor. Să asigurăm tratamentul și medicamentele necesare pentru cei bolnavi. Să nu admitem creșteri nejustificate ale prețurilor la produse importante. Să venim cu ajutor pentru bătrâni, cei nevoiași, cei care au rămas fără locuri de muncă. Să oferim suport pentru companiile afectate, pentru întreprinderile care păstrează locuri de muncă și pentru agricultori ca să-și înceapă munca de primăvară. Și, nu în ultimul rând, să curățăm instituțiile de personaje corupte, care și pe timp de criză continuă să se îmbogățească. Să nu admitem scheme care sărăcesc cetățenii și aduc bani ilegali unor grupuri mafiote. Să oprim achizițiile inutile din bugetul statului. Să dăm peste mână celor care ne fură.

Oamenii ne cer aceste lucruri nu de ieri, nu de azi. Le cer de mai bine de un an. Oamenii au înțeles și au simțit prea dur pe propria piele că nu se pot baza pe acest Parlament. Și cer ca el să plece. Oamenii cer alegeri anticipate și un parlament responsabil, legitim, cu deputați care le reprezintă interesele și nu se vând ca la piață. Eu știu că acest parlament nu este o instituție de încredere și că doar alegerile anticipate pot curăța această sală de hoți și oameni meschini. Însă astăzi nu voi vorbi despre anticipate. Azi voi vorbi despre ce avem de făcut urgent pentru oameni.

Tocmai pentru a îndeplini ceea ce ne cer oamenii am pregătit un Program de Guvernare „Moldova Sănătoasă” care să acționeze în beneficiul oamenilor. În calitatea mea de candidat la funcția de Prim-ministru vă solicit votul de învestitură. Guvernul se angajează să orienteze mandatul pe gestionarea cât mai responsabilă a crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate libere și corecte. 

În plan imediat, Guvernul va solicita Parlamentului declararea stării de urgență pe o perioadă de 2-3 săptămâni pentru a rupe lanțul de răspândire a virusului, conform deciziei și recomandării Consiliului Suprem de Securitate din 13 martie 2021. Această solicitare va prevede împuternicirea Comisiei pentru Situații Excepționale cu competențele necesare pentru implementarea unui pachet de măsuri anticriză pentru gestionarea crizei sanitare, susținerea veniturilor populației și a întreprinderilor, în special în sectoarele afectate. 

Costul pachetului anticriză este estimat la 11 miliarde de lei, sau 5% din Produsul Intern Brut, un nivel similar cu ajutorul de stat oferit de alte țări. Acest cost va fi acoperit din optimizarea cheltuielilor autorităților publiceexecutarea mai bună a proiectelor mari și mobilizarea finanțării ieftine din partea partenerilor externi

Accentuezdacă o majoritate de deputați va susține Guvernul și acest program de guvernare, această majoritate se angajează să susțină și competențele adiționale ale guvernului pentru implementarea programului și gestionarea eficientă a crizei sanitare, sociale și economice.

În termen mediu, Guvernul prezintă o viziune pro-dezvoltare, axată pe transformarea profundă a instituțiilor statului, astfel ca ele să lucreze pentru bunăstarea oamenilor și prosperarea țării.

Guvernul va comunica clar și detaliat cu oamenii despre schimbările propuse și va acționa ferm dacă o majoritate de deputați în Parlament se va opune acestor schimbări, inclusiv prin angajarea răspunderii pentru proiecte de legi și mobilizarea populară în susținerea acestora. Guvernul va asigura toate condițiile pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate libere și democratice, cu respectarea tuturor măsurile epidemiologice pentru asigurarea securității cetățenilor. 

Prioritățile echipei noastre în perioada imediat următoare sunt:

Prioritatea 1.

Implementarea unui pachet anticriză comprehensiv de susținere a populației și a economiei.

Guvernul își va angaja răspunderea pe inițiative legislative și va adopta hotărâri de guvern pentru a implementa un pachet comprehensiv de susținere a populației și a economiei pe timp de criză. 

Pentru gestionarea eficientă a crizei sanitare COVID-19:

 • Vom crea un consiliu de experți medici care să furnizeze Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică în comun cu instituțiile specializate ale statului analize și prognoze ale situației pandemice în Republica Moldova și în lume, astfel ca deciziile CNESP să fie eficiente, rezonabile și echitabile. În același timp, deciziile CNESP urmează să fie bazate și pe o analiză amplă a impactului economic și social.
 • Vom modifica componența Comisiei pentru Situații Excepționale cu includerea epidemiologilor și medicilor în componența acesteia. Vom activa Centrul de dirijare în situații excepționale al Comisiei pentru Situații Excepționale cu implicarea reprezentanților tuturor instituțiilor cu atribuții în gestionarea situației pandemice. 
 • Vom crea în cadrul Centrului de dirijare în situații excepționale o celulă de comunicare strategică care va elabora și va asigura implementarea unor campanii de comunicare orientate pe schimbarea de atitudine și comportament a audiențelor-ținte vulnerabile.
 • Vom monitoriza spațiul informațional în vederea combaterii dezinformării și/sau informării manipulatorii cu privire la situația pandemică și la acțiunile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19. Dezinformarea în acest domeniu afectează direct viața și sănătatea oamenilor, de aceea noi îl considerăm un pericol la adresa securității naționale. 
 • Am văzut cu toții că boala se schimbă – Vom ajusta periodic toate protocoalele de tratament și standardele de proceduri în cazul infecției cu COVID-19.
 • Vom asigura acces tuturor persoanelor cu simptome clinice sau contacților din focare la teste PCR sau rapide antigenice pentru detecția Coronavirusului de tip nou prin creșterea capacității de testare a laboratoarelor publice și private, inclusiv la domiciliu prin centre mobile de testare și creșterea numărului locurilor de colectare a analizelor. 
 • Vom testa obligatoriu și regulat personalul medical și vom asigura intervenția timpurie pentru susținerea personalului infectat; vom crea condiții de recuperare pentru prevenirea epuizării profesionale.
 • Vom organiza acces rapid și gratuit la tratament pentru pacienții cu forme ușoare și ușor moderate de COVID-19 în condiții de domiciliu, inclusiv prin elaborarea și punerea în aplicare a unui mecanism de livrare a medicamentelor compensate la domiciliu, pentru bolnavii care se tratează acasă.
 • Vom organiza platforme/puncte de diagnosticare (pentru tomografie, radiografie, analize clinice) pentru pacienții care se află în tratament și supraveghere la domiciliu pentru evaluarea corectă în dinamică a cazurilor de COVID-19 și ajustării tratamentului.
 • Vom realiza o supraveghere strictă zilnică a focarelor COVID-19 
 • Vom ajusta procedurile de conduită a supravegherii persoanelor infectate de către medicii de familie și vom crea un mecanism de motivare a personalului medical implicat în aceste măsuri în funcție de numărul persoanelor infectate supravegheate.
 • Vom mări accesul la servicii medicale, în special al populației rurale, inclusiv prin detașări uniforme ale personalului medical din instituție în instituție.
 • Vom asigura sistemul medical cu tot spectrul de medicamente anti-Covid-19 și echipamente necesare, inclusiv prin utilizarea corectă și eficientă a asistenței oferite de Uniunea Europeană și Banca Mondială.
 • Vom gestiona eficient sistemul medical pentru a asigura accesul oamenilor la tratamente pentru alte maladii. 
 • Vom elabora un mecanism electronic de evidență a tuturor infectaților, persoanelor în carantină și persoanelor vaccinate pentru o monitorizare mai bună a situației pandemice. 
 • Vom asigura accesul populației la vaccin anti-COVID sigur și calitativ pentru atingerea imunității colective necesare și stopării răspândirii infecției, vom accelera campania de vaccinare și crea registrul de programare a populației pentru vaccinare.
 • Vom organiza informarea și comunicarea cu personalul medico-sanitar și publicul larg despre Programul Național de Imunizare anti-COVID-19 și vom crea un Call Centru național pentru oferirea accesului la informație pe perioada campaniei de vaccinare.

Pentru creșterea veniturilor populației și protecția socială a grupurilor vulnerabile:

 • Vom crește pensia minimă cu cel puțin 15% la prima etapă.
 • Vom urgenta recalcularea pensiei pentru limita de vârstă în așa fel încât cei care au muncit între 5 și 7 ani după pensie să beneficieze de acest drept deja în 2021, iar cei de la 3 la 5 ani, începând cu 2022.
 • Vom aloca resursele financiare necesare pentru a acoperi cererea actuală de asistenți personali pentru persoanele cu dizabilități severe.
 • Vom asigura accesul pentru încă cel puțin 4000 de bătrâni la servicii de îngrijire la domiciliu.
 • Vom veni în susținerea familiilor și vom crește veniturile lor prin creșterea scutirii pentru persoanele întreținute până la 6 mii de lei și reintroducerea scutirii pentru soț/soție în valoare de cel puțin 10 mii de lei.
 • Vom institui unele măsuri ce vizează amânarea rambursării creditelor și a altor plăți aferente, contractate de persoane fizice de la organizații creditare nebancare, pentru persoanele aflate în dificultate.
 • Vom orienta plățile de Ajutor Social pentru familiile cu copii și pentru bătrânii singuratici și vom crește numărul de beneficiari pe timp de criză.
 • Vom simplifica procedurile de înregistrare a statutului de șomer și de aplicare pentru indemnizația de șomaj, în vederea efectuării acestora în termen de trei zile, cât și micșorarea perioadei minime de cotizare de la 12 la 9 luni și includerea dreptului la indemnizație de șomaj și pentru tinerii specialiști. Vom plasa informație ușor accesibilă din perspectiva aplicantului și vom asigura posibilitatea de aplicare online. Vom extinde perioada de plată a ajutorului de șomaj.
 • Vom bloca cheltuielile publice neprioritare, inclusiv plafonarea salariilor mari din sistemul public, cu excepția celor din prima linie, în vederea asigurării resurselor necesare pentru acoperirea acțiunilor de urgență în combaterea pandemiei. 

Pentru menținerea locurilor de muncă și susținerea întreprinderilor, în special a întreprinderilor mici și mijlocii în ramurile cele mai afectate:

 • Vom crește fondul de garantare a creditelor până la 1.5 miliarde de lei și vom schimba mecanismul de acordare a garanției pentru a asigura întreprinderile cu fonduri circulante.
 • Vom crește Fondul de Subvenționare în Agricultură până la 1.5 miliarde de lei.
 • Vom compensa pierderile salariaților/patentarilor/profesiilor libere cauzate de starea de urgență cu cel puțin 1000 lei pe săptămână. Vom adopta măsuri de subvenționare în proporție de 50% a salariilor pentru orele reduse a angajaților pe o perioadă de 6 luni în sectoarele afectate.
 • Vom adopta aplicarea cotei ”0” la impozitul pe venit reinvestit pentru 2020 și 2021. 
 • Vom introduce vacanță fiscală timp de 6 luni pentru reangajarea persoanelor pe locurile de muncă reduse în sectoarele afectate.   
 • Pentru asigurarea securității alimentare și prevenirea creșterii prețurilor la pâine și, în lanț, la carne și lapte vom revizui regulile de utilizare a rezervei de stat de grâu și vom examina posibilitatea acordării unor ajutoare și subvenții țintite pentru întreprinderile și sectoarele afectate, în special în sectorul de panificație și zootehnic.
 • Vom reduce barierele administrative pentru accesarea compensațiilor din partea statului pentru întreprinderile mici și mijlocii.
 • Vom institui moratoriu pentru agenții economici și persoanele fizice la plata chiriilor, plăților comunale, plăților fiscale, penalităților, în cazul în care aceștia și-au sistat activitatea în totalitate ca urmare a restricțiilor impuse de autorități. Vom simplifica legislația cu privire la chiria spațiilor publice pentru a permite reduceri în plata pentru chirie în sectoarele afectate de pandemie.
 • Vom interzice aplicarea penalităților fără existența unor recomandări în cadrul unui control consultativ prealabil. 
 • Vom elimina penalitățile de întârziere la plata impozitelor pentru anul 2020 în cazul în care se încheie contracte de eșalonare între agenții economici și stat, pentru sectoarele afectate
 • Vom acorda deducere fiscală la procurarea echipamentului personal de protecție (EPP) de către agenți economici.
 • Vom adopta un mecanism pentru suspendarea obligațiilor fiscale calculate la Gospodăriile Ţărănești inactive.
 • În ramura Horeca, vom reduce TVA la 5% pe o perioadă de 2 ani și vom oferi scutiri fiscale pentru vouchere de turism intern. 
 • În comun cu autoritățile locale, vom simplifica regulile și autorizațiile pentru utilizarea parcurilor și spațiilor publice pe timp de vară pentru activități de agrement, inclusiv festivaluri, spectacole, concerte și terase.
 • Vom aloca fonduri și vom face comenzi de stat pentru concerte televizate și turnee în aer liber pe timp de vară pentru sustinerea oamenilor de cultură. 
 • Vom crește achizițiile de carte pentru biblioteci pentru susținerea scriitorilor și editurilor de carte.

Pentru susținerea autorităților locale:

 • Vom elimina plafoanele la taxele locale cu aplicare din următorul an bugetar. Vom adopta criterii clare de stabilire și transparentizare a cuantumului taxelor locale.
 • Vom reevalua repartizarea transferurilor de la bugetul de stat la autoritățile publice locale pentru cheltuieli capitale și vom asigura repartizarea echitabilă a fondurilor. Vom modifica mecanismul de alocare a fondurilor din Fondul Ecologic Național și Fondul de Dezvoltare Regională pentru a elimina ingerința politică și a orienta resursele pentru dezvoltarea localităților.
 • Vom crea un Fond pentru acoperirea parțială a contribuției financiare la implementarea proiectelor finanțate din fondurile naționale și cele externe și vom elabora un mecanism echitabil și eficient de accesare a resurselor.
 • Vom orienta 50% din taxa pentru resurse naturale pentru autoritățile publice locale pe teritoriul cărora are loc extragerea.

Pentru mobilizarea resurselor pentru pachetul de suport și deblocarea asistenței externe:

 • Vom iniția rectificarea bugetului pentru a acoperi cheltuielile prevăzute în pachetul de suport și pentru a asigura echitatea distribuirii investițiilor capitale.
 • Vom relua urgent aprobarea programului cu Fondul Monetar Internațional și asigurarea finanțării deficitului bugetar.
 • Vom institui un mecanism de monitorizare a executării proiectelor mari și absorbția fondurilor externe, în special a celor dedicate pentru combaterea pandemiei și susținerii întreprinderilor mici și mijlocii.
 • Vom mobiliza instrumente de recreditare pentru a asigura minimalizarea ratelor dobânzilor la împrumuturile interne și externe.

Prioritatea 2.

Curățarea instituțiilor statului de influență obscură, pentru a combate schemele de corupție și a opri furtul din banul public 

Pentru eliminarea influenței obscure asupra instituțiilor statului și combaterea corupției:

 • Vom elibera din funcție persoane din conducerea ministerelor, altor autorități administrative centrale, Cancelariei de Stat, precum și a structurilor organizaționale și a instituțiilor din sfera de competență a acestora, inclusiv din serviciile desconcentrate, care s-au manifestat prin ineficiență în activitate, au comis sau admis ilegalități și promovat grupuri de interese și/sau au fost implicați, contrar legii, în acțiuni de favorizare a partidelor politice sau a concurenților electorali, și vom numi în locul acestora persoane profesioniste și integre.
 • Vom reforma Procuratura Anticorupție (PA) după modelul DNA din România, cu limitarea competențelor acesteia exclusiv la marea corupție și lichidarea Centrului Național Anticorupție. Până la lichidarea efectivă a CNA, vom adopta legea vizând resubordonarea instituției către Guvernul Republicii Moldova și introducerea răspunderii conducerii sub aspectul rezultatelor și al performanțelor.
 • Vom iniția constituirea Tribunalului și a Curții de Apel Anticorupție. Tribunalul și Curtea de Apel Anticorupție vor examina în fond și, respectiv, în apel dosarele de mare corupție instrumentate de PA.
 • Vom elabora și aproba în Guvern proiectul de lege pentru modificarea Constituției care ar permite confiscarea averii pe care funcționarii și demnitarii nu o pot justifica.
 • Vom adopta modificări la legislație care ar exclude declararea averilor la prețuri reduse sau eludarea declarării unor bunuri.
 • Vom introduce mecanisme transparente și echitabile de alegere și numire a membrilor CSM și CSP.
 • Vom adopta un mecanism pentru verificarea investițiilor în domeniile de importanță pentru securitatea statului, care să împiedice acapararea întreprinderilor și sectoarelor de importanță strategică de entități dubioase din țară și din exterior, inclusiv în domeniul energetic, telecomunicații și tehnologii informaționale, și piața media.
 • Vom asigura accesul gratuit pentru presă la orice informație de interes public. 
 • Vom revizui prevederile politicii fiscale care favorizează grupuri de interes în detrimentul beneficiului public și al bugetului, inclusiv vom egala accizele țigărilor cu foi/cigarillos la nivelul țigaretelor obișnuite.
 • Vom adopta măsuri pentru neadmiterea privatizării bunurilor imobile și terenurilor în baza contractelor de locațiune încheiate formal. Privatizarea trebuie să aibă loc doar prin licitație.
 • Vom modifica componența și regulamentul de activitate a Consiliului Național al Monumentelor Istorice pentru a asigura activitatea transparentă și eficientă a acestuia.

Prioritatea 3.

Crearea condițiilor necesare pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate libere și corecte

Pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate libere și corecte:

 • Vom asigura deschiderea unui număr suficient de secții de votare în străinătate, astfel încât fiecare cetățean moldovean de peste hotare să-și poată exercita dreptul de vot.
 • Vom introduce în legislație posibilitatea cetățenilor moldoveni din diasporă de a vota pe parcursul a două zile.
 • Vom adopta un mecanism de sancționare eficientă și cu maximă celeritate a știrilor vădit false în cadrul alegerilor și a furtului de identitate prin intermediul rețelelor sociale.
 • Vom acorda competențe suplimentare pentru instituțiile statului în vederea sancționării concurenților electorali care admit finanțarea ilegală a campaniei.
 • Vom îmbunătăți legislația în vederea transparentizării modului de finanțare a partidelor și a campaniilor electorale, inclusiv modificarea Codului penal în vederea înăspririi pedepselor pentru finanțarea ilegală a partidelor și a campaniilor electorale.
 • Vom interzice transportarea organizată a alegătorilor către secțiile de votare, fie de către concurenții electorali, fie de părți terțe, coroborată sau nu cu acordarea de beneficii/mijloace financiare în schimbul votului pentru un concurent sau altul.

Acestea sunt măsurile imediate pe care le vom lua pentru a salva și proteja viețile oamenilor și economia țării. Am toată încrederea în echipa pe care o propun astăzi. Natalia Gavrilița, Viorel Cibotaru, Mihai Popșoi, Ala Nemerenco, Sergiu Litvinenco, Andrei Spînu, Vladimir Bolea, Ana Revenco, Anatolie Nosatîi, Anatolie Topală sunt oameni dedicați, de multă vreme, rezolvării problemelor cetățenilor și dezvoltării țării. Îi cunosc pe fiecare personal și știu cu cât curaj luptă pentru dreptate și pentru cetățeni. Am certitudinea că-și vor da toată silința pentru a îndeplini obiectivele și promisiunile făcute.

Ceea ce ne ghidează este dorința ca fiecare dintre cetățenii Republicii Moldova să trăiască într-o țară liberă, a bunăstării. Eu vreau ca cei trei copiii ai mei să trăiască într-o țară dezvoltată, care să le ofere siguranță, servicii de educație de calitate, oportunități profesionale și de dezvoltare, venituri bune și, desigur, democrație. Eu vreau ca mamele noastre să poată reveni acasă într-o zi, să stea cu nepoții și să aibă o bătrânețe fericită aici, în Moldova. Eu vreau aceste lucruri firești pentru toți copiii, părinții și bunicii din țara noastră. Și sunt sigur că aceste lucruri le vor toți cetățenii noștri. 

Dragi cetățeni, 

Suntem cu toții martorii unei crize de încredere profunde, remarcate în toate domeniile. Oamenii nu au încredere în instituțiile de stat care trebuie să-i protejeze. Obținem ajutor mai repede de la guvernele altor state decât de la propriul guvern. Oamenii nu au încredere în justiție și în organele de drept. Nu au încredere în ziua de mâine. Oamenii nu au încredere unii în alții. Zidul încrederii, dărâmat timp de 30 de ani, va fi greu de restabilit. Știu cât de mult avem de muncit pentru ca cetățenii noștri să creadă din nou în ziua de mâine, în viitorul copiilor, în faptul că statul există pentru a-i ajuta. Vreau să muncesc pentru această încredere. 

Nu știu ce vor decide deputații. Știu că sunt deputați cărora le este frică de alegeri anticipate, dar mai știu și că sunt și deputați corecți care recunosc că acest parlament s-a discreditat și nu este capabil să genereze soluții pentru problemele oamenilor. Știu, de asemenea, că unii deputați au promis să demită guvernul meu la scurt timp după ce va fi votat. Și că unii sunt gata să dea votul nu pentru programul pe care îl propunem noi, ci doar de dragul păstrării fotoliilor. Dacă guvernul va fi votat, oricare ar fi motivele acestui vot, noi vom face ce ne cer cetățenii – vom găsi ajutor pentru oameni, vom acționa pentru a opri răspândirea virusului, vom sprijini medicii, agricultorii, profesorii, vom curăța instituțiile de persoane corupte, vom lupta cu cei care fură banul public, vom stabiliza situația în țară și vom insista în continuare pe declanșarea alegerilor anticipate. 

Pentru deputați am un singur mesaj: indiferent ce motive aveți, indiferent ce argumente vor sta la baza deciziei voastre, noi vom urma și în continuare DOAR interesul oamenilor. Nu vom accepta șantajul, nu vom face compromisuri.

Dragi cetățeni, suntem conștienți că va fi greu. Înțelegem că acest Parlament, chiar dacă ne votează, ne va pune bețe în roate și va sabota eforturile noastre. Știm că nu vom putea face tot ce ne dorim pentru a face viața cetățenilor mai repede mai bună. Înțelegem că vor încerca să dea vina pe noi pentru eșecurile lor și consecințele guvernării lor proaste de până acum. Suntem conștienți cât de mult avem de muncit pentru a rezolva problemele urgente. Însă suntem siguri și vă promitem un lucru: suntem împreună în lupta pentru țara noastră și nu ne vom clinti din acest drum. 

Suntem alături și împreună cu voi.”

 

 

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
VIDEO Bebelușul prințului Harry și al lui Meghan Markle a fost arătat publicului
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |