Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, afirmă că ar fi primit „ofertă” din partea unui prieten pentru a părăsi partidul și a fonda altul nou. „Am zis că „din PD nu plec și tu faci greșeală că pleci, pentru că PD a fost, este și va fi””, a spus democratul în cadrul emisiunii Puterea a Patra la N4. Iată cum comentează plecarea colegilor săi din partid.

 

 

 

„Aveți invitat în studio un deputat care n-a trecut niciodată de la un partid la altul. Eu în calitate de fondator al partidului nu pot fizic să plec. 

Am avut chiar ofertă de la un prieten să merg în alt partid sau cu el să construim alt partid. A fost nu demult. I-am zis că „din PD nu plec și tu faci greșeală că pleci, pentru că PD a fost, este și va fi”. Așa i-am zis și l-am întristat puțin”, a spus Diacov. Deputatul a evita să dea numele persoanei care i-ar fi propus cele menționate.

Cât despre plecările deputaților din PD, Diacov susține că turismul politic este o tradiție proastă: „Nu-mi place. Nu mi-a plăcut când de asta s-a folosit chiar partidul pe care eu îl reprezint. Toți știu că eu nu m-am ocupat cu asta niciodată. Dar când deputații pleacă de la un partid din opoziție e de înțeles. Azi nu putem spune că PD e la guvernare în sensul clasic. S-a întâmplat ocazional”, a spus democratul.

Mai mult, președintele  de onoare al PDM susține că unii deputați ar fi motivați finaciar ca să plece din partid: „Este o mașinărie întreagă care se ocupă de destrămarea PD. Cu aceste activități de racolare se ocupă cei care au contribuit la formarea listei de deputați. Se folosesc metode tradiționale, presupun că convingerea financiară, deși n-am fost martor”, aspus Diacov.