Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Eugen Carpov critică atitudinea Guvernului față de cerințele Kroll

Deputatul din partea grupului Leancă, Eugen Carpov, a venit criticat atitudinea Guvernului Streleț privind cerințele companiei Kroll. Carpov afirmă că declarațiie lui Streleț, privind prețul exagerat cerut de Kroll nu este decât un motiv de a mai tărăgăna investigațiile asupra jafului bancar.
Iată ce a scris Eugen Carpov pe pagina sa de facebook:
După aproape 5 luni de la realizarea de către Compania „Kroll” a primei faze a investigației privind jaful din sistemul bancar, observăm că jocurile murdare ale actualei guvernări continuă. Vedeti ce a declarat ieri Premierul Valeriu Streleț, după Ședința Comitetului pentru Stabilitate Financiară: „...Deocamdată rămânem în negocieri cu unicul ofertant – compania Kroll. Urmează să luăm decizii în zilele următoare, după ce vom afla răspunsul la câteva întebări. Contractul va fi confidenţial. Problema este şi în bani. Exagerat de mult pentru faza de recuperare”.
Analizând ultimele evoluții, eu constat mai multe elemente care mă fac să cred că faza a doua a investigației așa și nu va mai avea loc. Iată doar câteva din întrebările care pentru mine rămân fără răspuns:
- Care e motivul tărăgănării din luna aprilie, când a fost publicat primul raport preliminar Kroll, până acum în selectarea companiei internaționale de audit și investigații pentru faza a doua?
- De ce nu a fost anunțat un concurs public cu termeni de referință foarte exacți pentru prezentarea ofertelor de către toate companiile internaționale interesate să efectueze investigarea furtului bancar, astfel ca drept rezultat să nu avem doar o ofertă?
- De ce contractul trebuie să fie unul confidențial, dacă subiectul este de maximă sensibilitate pentru societate și ține de banii publici, adică de banii fiecărui cetățean în parte?
- Ce se va întâmpla în continuare cu procesul de investigare internațională dacă autoritățile responsabile vor decide să nu încheie contractul cu compania Kroll?
În lipsa răspunsurilor clare la aceste întrebări, am convingerea că interesul real al celor care au devalizat cele 3 bănci este de fapt altul – să tragă de timp și să mușamalizeze furtul, astfel ca vinovații să rămână în libertate și cu banii furați. Iar ultimul argument al dlui Streleț precum că Kroll solicită prea mult pentru faza de recuperare chiar nu ține deloc, ba chiar confirmă teza de mai sus. Logica e simpla – ori recuperăm banii și plătim un procent companiei internaționale, ori spunem că procentul e mare și în final nu recuperăm nimic. Respectiv, banii rămân neatinși, ascunși în conturile din străinatate ale hoților.
Zilele următoare vom vedea care va fi decizia guvernanților și vom reacționa corespunzător.
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
VIDEO Bebelușul prințului Harry și al lui Meghan Markle a fost arătat publicului
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |