Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
În vacanță la superlativ, cu agenția de turism „Melissa Travel”

Reduceri esențiale și cazare în hotelul de vis pentru o vacanța de neuitat sunt doar câteva dintre avantajele rezervării timpurii. În acest sezon, agenția de turism, „Melissa Travel” din Capitală vă pune la dispoziție numeroase oportunități de vacanță, cum ar fi în: Turcia, Egipt, Sri Lanka, Mexic, R. Dominicană, Cuba, China ș.a. O destinație nouă și destul de interesantă este  Republica Populară Chineză (RPC) și anume insula Hainan.  Astfel, cei care optează pentru rezervări în prealabil își pot alege destinația dorită cu toate serviciile şi facilităţile necesare.  Despre avantajele și riscurile rezervării timpurii, dar și despre ofertele de vacanță, aflați în interviul ce urmează de la Dumitru Odainîi, consultantul principal al companiei Melissa Travel”.

În anul 2019, cu cât a crescut numărul rezervărilor timpurii,  în comparație cu anul 2018?

Dumitru Odainîi, consultant Melissa Travel”: „Numărul rezervărilor timpurii a crescut cu cca 30 %, ceea ce denotă o tendință pozitivă. Oamenii încep să-și planifice vacanțele pentru a beneficia de avantajele rezervării în prealabil. Acest produs este de mult timp disponibil pe piața Republicii Moldova și este foarte solicitat de la an la an”.

Care sunt beneficiile  rezervării timpurii ?

Dumitru Odainîi, consultant Melissa Travel”: „Clientul achită prima rata destul de modestă, de 20-30% din prețul sejurului. El  are posibilitatea să își aleagă perioada de vacanță, hotelul dorit, transportul sau compania aeriană cu care va zbura. Ba mai mult, acesta poate beneficia și de o reducere la preț, din costul hotelului și al biletului de avion. Cu cât acesta se află mai aproape de plecare, cu atât numărul opțiunilor este mai mic. Spre exemplu, în  luna septembrie, octombrie 2019 au fost și sunt multe solicitări pentru Turcia, dar hotelurile disponibile, nu satisfac cerințele clienților”.

Cu cât timp înainte este bine să ne rezervăm biletul pentru vacanță?

Dumitru Odainîi, consultant Melissa Travel”: „Perioada rezervării timpurii depinde mult de la o țară la alta. În general, pot fi menționate câteva etape mari. Prima este până la Anul Nou, când au loc cele mai esențiale reduceri; a doua etapă favorabilă este în intervalul sfârșit de ianuarie – sfârșit de februarie și ultima etapă este la sfârșitul lunilor martie și aprilie.

Cu cât mai înainte are loc rezervarea, cu atât și reducerile sunt mai mari. Spre exemplu, hotelurile pentru Grecia deja sunt disponibile pentru rezervare în sezonul estival, 2020. De asemenea, rezervarea timpurie este valabilă acum și pentru Bulgaria și Turcia.

Dacă doriți să aflați perioadele cele mai beneficie, recomandăm să contactați consultanții agenției noastre de turism, Melissa Travel. Aceștia vă vor explica în ce țară ați putea călători, în funcție de perioada dorită”.

Care sunt riscurile și dezavantajele rezervării în prealabil?

Dumitru Odainîi, consultant Melissa Travel”: „Sunt si o serie de dezavantaje, cum ar fi data fixată a sejurului și riscul de modificare a orei de zbor, ceea ce se întâmplă foarte rar. De aceea, perioada concediului trebuie să fie bine definită. De asemenea, cazurile de îmbolnăvire ale clienților prezintă un risc, dar acestea le soluționăm la nivel de hotel, operator și ulterior agenție, cu returnarea totală sau parțială a banilor, după caz”.

După ce criterii își aleg clienții destinațiile de vacanță?

Dumitru Odainîi, consultant Melissa Travel”: „Sunt două criterii de bază, preferințele și prețul. Altele ar fi țara de plecare, durata sejurului, starea vremii și temperaturile în regiunea unde se planifică vacanța”.

Cum își planifică străinii vacanțele și prin ce se deosebesc de moldoveni, la acest capitol?

Dumitru Odainîi, consultant Melissa Travel”: „În special turiștii din țările dezvoltate preferă să folosească avantajele rezervării timpurii, dar pe de altă parte ei sunt mai puțin interesați de clasa hotelului, dar mai mult de durata sejurului. Ei sunt atrași de locul amplasării hotelului, numărului de bazine, apropierea față de orașele mari. Turiștii moldoveni preferă hotelurile de tip All Inclusive, unde toate serviciile sunt incluse și cât mai aproape de mare și aeroport”.

Cum au evoluat prețurile în ultimii doi ani, privind ofertele hotelurilor din străinătate?

Dumitru Odainîi, consultant Melissa Travel”: „În ultimii doi ani, prețurile au o ușoară alură de creștere. Motivul este simplu, cresterea prețului la serviciile hoteliere la nivel mondial din cauza creșterii cererii la hoteluri. Adică, din ce în ce mai multă lume preferă vacanțele în hoteluri unde sunt incluse un set minim de servicii”.

La ce schimbări să ne așteptăm în continuare? Prețurile se vor majora sau scădea?

Dumitru Odainîi, consultant Melissa Travel”: „Anul 2020 nu va fi o excepție și prețurile vor continua să crească. Cauza este cererea înaltă la serviciile hoteliere, din anul 2019. În luna septembrie se așteaptă o creștere de cca 10% pentru serviciile de cazare în Turcia și Grecia, din cauza numărului mare de solicitări în 2019, care a fost în mediu de cca 95%”.

Prin ce diferă o agenție de turism de încredere, față de altele?

Dumitru Odainîi, consultant Melissa Travel”: „În primul rând prin disponibilitatea pentru client, recepționalitate și prin gradul de satisfacere al clienților. Dar o sumedenie din acești factori nu sunt disponibili momentat pentru clienți si de aceea foarte mulți preferă agențiile care există de ceva timp pe piață. Perioada minimă de funcționare ar fi de patru, cinci ani”.

Agenția Melissa Travel”, ce oferte de vacanță le propune clienților săi și care este următoarea perioadă benefică pentru odihnă? Care sunt prețurile ?

Dumitru Odainîi, consultant Melissa Travel”: „În pofida faptului ca este luna octombrie, destul de rece pentru Republica Moldova, agenția noastră are o sumedenie de oportunități de vacanță, cum ar fi: Turcia, Egipt, Sri Lanka, Mexic, R. Dominicană, Cuba, China ș.a.

O destinație nouă și destul de interesantă este  RPC și anume insula Hainan- un sejur pentru două persoana începe de la cc 1044 USD, inclusiv zborul din Kiev”.

Iata o serie de prețuri pentru destinațiile menționate mai sus:

Egipt (zbor din Chișinău) –de la 758 EUR

Israel (zbor din Chișinău) –de la 1500 EUR

Sri Lanka (zbor din Odesa) –de la 1252 USD

Ins. Hainani (zbor din Kiev) –de la 1044 USD

Care sunt prioritățile și valorile agenției „Melissa Travel” față de clienții săi?

Dumitru Odainîi, consultant Melissa Travel”: „În primul rând creșterea gradului de satisfacere al clienților în urma contractării companiei noastre, pin accesibilitate, oferte unice, alegerea variantei optime de vacanță ș.a”.

Când și-a început activitatea „Melissa Travel” și în ce mod ați reușit să obțineți încrederea clienților dvs? Cu cât a crescut numărul acestora în ultima perioadă?

Dumitru Odainîi, consultant Melissa Travel”: „Activitatea companiei a început în anul 2013, iar încrederea a fost dobândită prin munca personală și la direct cu clienții, prin satisfacerea cerințelor acestora. Numărul lor a crescut în timp, cu cca 40% iar rata de păstrare a acestora este de circa 90 %, adică 90 % din clienți ne solicită cereri de la an la an, pentru petrecerea vacanțelor.  După părerea noastră acești indicatori sunt foarte buni”.

Pentru informații accesați pagina de facebook a agenției de turism „Melissa Travel”: https://www.facebook.com/MelissaTravelRealEstate/?epa=SEARCH_BOX, sau luați legătura directă cu consultanții companiei la numerele de telefon: 022 884 737 sau +373 68686822; +373 68686873; +373 60894894 . Adresa agenției: str. Albișoara,  nr. 4, Of. 101 / 102. Chișinău

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Tudor Gheorghe: „Păpuşaru’ a hotărât”
MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |