Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Creștere puternică a transferurilor în favoarea persoanelor fizice, în decembrie

 Banca Națională a Moldovcei anunță că în luna decembrie 2017, prin intermediul băncilor licențiate au fost transferate din străinătate în favoarea persoanelor fizice mijloace bănești în valoare netă de 106.22 milioane de dolari, în creștere cu 13.0 la sută comparativ cu decembrie 2016.

Structura pe zone geografice a transferurilor nete de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice, decembrie 2017 (%)

 

 

Conform provenienței geografice, transferurile în favoarea persoanelor fizice provin din trei zone cu ponderi relativ egale între ele – din UE (33.8 la sută), din CSI (33.2 la sută) și din restul lumii (33.0 la sută).

În distribuția pe state a provenienței transferurilor în favoarea persoanelor fizice sunt de remarcat transferurile din Rusia cu o pondere de 31.8 la sută din total (în scădere cu 4.4 puncte procentuale comparativ cu decembrie 2016). De asemenea, de menționat transferurile din Israel – 18.1 la sută , din Italia – 11.1 la sută, SUA – 8.9 la sută, Germania – 5.0 la sută , Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord – 4.5 la sută, Franța – 2.9 la sută, Turcia – 1.2 la sută,  Spania – 1.1 la sută, Portugalia – 1.0 la suta, Irlanda – 1.0 la suta , România – 1.0 la sută,  din alte state – 12.3 la sută.

 

 

 

Structura valutară a transferurilor de mijloace băneşti din străinătate prin SRB  efectuate în favoarea persoanelor fizice prin intermediul băncilor licențiate, decembrie 2017 (%)

În structura pe valute a transferurilor din străinătate în favoarea persoanelor fizice, transferurilor în dolari SUA le-a revenit ponderea principală de 48.1 la sută, urmate de transferurile în euro – 44.4 la sută și cele în ruble rusești – 7.5 la sută.

Pe parcursul perioadei ianuarie – decembrie 2017, volumul total al transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova a constituit 1199.97  milioane dolari SUA, cu 11.2 la sută mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent.

Transferurile de mijloace bănești din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice, în dinamică lunară, 2015 – decembrie 2017 (mil. USD)

În decembrie 2017, comparativ cu perioada similara a anului precedent, fluctuațiile cursului de schimb al valutelor din transferurile prin SRB față de dolarul SUA au contribuit cu 4.2 puncte procentuale la creșterea totală a valorii transferurilor din străinătate în favoarea persoanelor fizice, însă efectiv (eliminându-se efectul cursului de schimb prin recalcularea sumelor la cursul perioadei respective a anului precedent) a fost înregistrată o creștere a volumului transferurilor cu 8.8 la sută.

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
VIDEO Bebelușul prințului Harry și al lui Meghan Markle a fost arătat publicului
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |