Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Programul Festivalului Internațional de Muzică ,,Mărțișor – 2020” - 53 de spectacole muzicale în perioada 1-10 martie

 

În perioada 1-10 martie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în comun cu instituțiile concertistice din subordine, organizează Festivalul Internațional de Muzică ,,Mărțișor – 2020”.

 

 

 

 

 programul spectacolelor a fost prezentat astăzi, 24 februarie, în cadrul conferinței de presă dedicată acestui eveniment cultural. Ministrul Corneliu Popovici a menționat că ediția din acest an va cuprinde mai multe spectacole aniversare a celor mai reprezentative colective artistice din țară și anume: 90 de ani de la fondarea Orchestrei simfonice și Capelei Corale „Doina” a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, 75 de ani de la fondarea Ansamblului de Cântece și Dansuri Populare „Fluieraș” și a Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, 50 de ani de la fondarea Orchestrei Naționale de Muzică Populară „Lăutarii” și 50 de ani de activitate artistică a Maestrului Gheorghe Mustea. În context, oficialul a invitat publicul spectator la spectacolele organizate în cadrul cele de a 54-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”.

Ediția din acest an va cuprinde 53 de spectacole muzicale organizate de către: Î.S. Organizaţia Concertistică şi de Impresariat „Moldova-Concert”, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, Sala cu Orgă, Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc”.Dintre acestea, 28 concerte vor fi organizate în diferite raioane ale țării: Anenii-Noi, Bălți, Edineț, Soroca, Criuleni, Cahul, Comrat, Ungheni, Ialoveni, Hîncești, Briceni, Orhei, inclusiv 2 în oraşul Tiraspol.

La „Mărțișor 2020” vor evolua artiști și colective artistice renumite din afara țării, precum: „Trio Montagnana” (Belgia), David Filipe (vioară) (Portugalia), Ansamblul de dansuri irlandeze Celtic Legends (Irlanda), Martin Palmeri (Argentina), Marek Stefanski (Polonia), Sedov Jazz Trio, Stas Mihailov (Federația Rusă), Montenegrin Guitar Duo (Muntenegru), Fuego, Inna, Victor Socaciu, Dirijorul Gheorghe Costin (România) etc.

Tradițional, Festivalul aduce în fața publicului și cele mai renumite colective artistice din țară: Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „S. Lunchevici”, Orchestrele de muzică populară „Lăutarii”, „Folclor”, „Fluieraș”, „Mugurel”, ansamblul de acordeoniști „Concertino”, „Alex Calancea Band” etc.

Inaugurarea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor – 2020” va avea loc duminică, 1 martie, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”, în cadrul unui spectacol-coregrafic excepțional, în regia Lidiei Panfil.

 

 

 
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Tudor Gheorghe: „Păpuşaru’ a hotărât”
MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |