Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Galerie FOTO // Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu” – ornat în culorile drapelului național

Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu” a fost abundat ieri de culorile drapelului național: albastru-galben-roșu, anunță Politik.md. Începând cu panglici, tricouri, accesorii, toate fiind în cele trei culori, scuarul teatrului a găzduit, în premieră, și cel mai lung tricolor desfășurat la Chișinău. Toate astea au culminat cu un show de fum – la fel în culorile tricolorului național.
Este vorba despre Marșul Tricolorului, eveniment ce vine să încheie campania „Tricolorul unităţii naţionale” organizată de Mişcarea Civică Tinerii Moldovei.
Potrivit organizatorilor, marșul este un simbol al rezistenței neamului, al dragostei față de patrie și încununează campania, în cadrul căreia au fost împărțite circa un milion de panglici tricolore în perioada 26 august – 14 septembrie.
Marșul a pornit de la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” până în scuarul Europei Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Pe parcurs participanții au scandat lozinci precum: „Moldova e pământ românesc”, „Trăiască, trăiască și-nflorească: Moldova, Ardealul și Țara Românească”.
O participantă la marș, pe nume Felonia Pascal, a mărturisit reporterului Politik că marșul recent este mult mai festiv decât manifestările la care participa în anii 1989. „Cred că tinerii de astăzi au mai mult curaj și încredere în ceea ce fac. Și mai multă determinare pentru ceea ce sunt aici”, a menționat doamna.
Un alt participant, pensionar din Chișinău pe nume Nicolae Josanu a subliniat că marșul îi va ajuta pe oameni să se deștepte, să-și dea seama că suntem parte componentă a neamului românesc. 
O studentă, pe nume Claudia Ioviță, ne-a relatat că i-a fost dor de o asemenea acțiune, pentru că de mult timp nu s-au organizat evenimente de acest gen. „Mai ales că este dedicat unui simbol al națiunii noastre, tricolorul. Aici suntem mai mulți și mai puternici ceea ce mă face să cred că avem un viitor frumos în față”, spune Claudia.
Unul dintre organizatori, Anatol Ursu, ne-a declarat că a fost o acțiune extraordinară, care trezește sentimentul de mândrie națională și față de tot ce e românesc.  „Am relizat cât de mulți suntem și cât de uniți putem fi, atunci când organizăm asemenea evenimente de anvergură...  Pe viitor urmează să demarăm o acțiune fulger, Tinerii Moldovei Îți apără pietonala, cu detalii despre campanie vom reveni în curând”, a adăugat Anatol Ursu.
Potrivit lui, la acțiune au fost prezenți circa 3 mii de persoane, care au mărșăluit pe străzi și au purtat cel mai lung tricolor național.
politik.md
Foto: politik.md
  
politik.md
Foto: politik.md
 
politik.md
Foto: politik.md
politik.md
Foto: politik.md
 
 
 
 
 
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Tudor Gheorghe: „Păpuşaru’ a hotărât”
MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |