O persoană sau o companie va putea avea în proprietate cel mult două licențe de posturi TV sau Radio, și nu cinci – așa cum era până în prezent. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de către Parlament, informează Politik.md.
Astfel, autorii socialiști susțin că vor împiedica monopolizarea domeniului mass-media. „Situația creată în prezent, când anumite persoane dețin controlul asupra unei majorități absolute a mijloacelor de televiziune și radio, riscă să creeze un grav dezechilibru în societate, atentând la valorile sfinte ale unei veritabile democrații, precum este pluralismul politic”, se menționează în nota informativă a proiectului.
Deși au votat pentru prima lectură, deputații din PLDM s-au abținut pentru lectura a II-a. Liberal-democratul Chiril Lucinschi a menționat că prevederile au mai multe lacune, întrucât nu se specifică o dată clară - de când vor intra în vigoare. De asemenea, el a spus că aceste prevederi vor putea fi aplicate abia când actualele licențe ale posturilor TV sau radio vor expira.
Recent, la 10 februarie, Guvernul a respins un proiect similar, doar că acela era elaborat de către deputați foști comuniști. Atunci, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, și-a motivat decizia prin faptul că „se pregătește un proiect mai complex în acest sens”.
Menționăm, că proiectul de lege sus-menționat a fost aprobat cu 81 de voturi în lectură finală. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE