Dacă ar fi un nivel mai înalt de responsabilitate, un comportament mai adecvat situației, probabil că ne-ar fi mai ușor, și nu vorbesc de autorități, ci de medici, care 24/24 lucrează la spitalele respective încercând să facă față acestei provocări. Rog să vă gândiți la ei în primul rând, la acei medici care stau fără odihnă fără nimic, pentru a vă salva viața. Nu cred că ceea ce vedem noi pe traseele acum în jurul Chișinăului, frigărui, diferite sărbători și alte activități organizate în natură, se încadrează în conceptul de responsabilitate”, a declarat Ion Chicu.

În același timp, Ion Chicu a reiterat necesitatea persoanelor în etate de a renunța la practica de a merge la biserică în această perioadă atât de dificilă

„În special, pentru că mâine este zi de duminică, zi de mers la biserică, de rugat. Toți suntem credincioși. Toși ne rugăm, și seara, și dimineața, dar și cum ne spun reprezentanții bisericii, oamenii trebuie să creadă și să se roage permanent și nu-i numaidecât de la biserică. Se poate și trebuie în această perioadă foarte complicată să ne rugăm de acasă, să nu mergem la biserică, pentru că punem viața apropiaților noștri în pericol. În special, mă adresez persoanelor în etate. Dumneavoastră mergeți la biserică și puteți veni acasă să contaminați nepoțeii, copiii dumneavoastră și le puneți viața în pericol. Doamne ferește, dacă se întâmplă ceva cu ei, dumneavoastră nu o să mai aveți viață liniștită. Nu ne salvează nimic dacă noi inconștient ne ducem să ne contaminăm”, a precizat premierul.

„ Încă un moment, decesele de la această boală nu se fac după tradiție, creștinește. Se fac într-un regim special, nu vă poate petrece nimeni, nu vă poate face nimeni serviciul, de aceea, vă rog gândiți-vă suplimentar atunci când decideți să mergeți la biserică. Abțineți-vă!”, a conchis Chicu.

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE