simbolCentrul Naţional Anticorupţie informează despre iniţierea procesului de evaluare a riscurilor de corupţie în cadrul Primăriei municipiului Chişinău. Activitatea ar veni să ajute administraţia publică să identifice vulnerabilităţile la corupţie şi să elaboreze măsuri concrete de înlăturare a acestora, comunică Politik.md.
În acest sens, un grup de evaluare a riscurilor de corupţie va fi instituit prin Dispoziţia Primarului general al municipiului Chişinăuşi va include atât persoane cu funcţii de conducere din cadrul Primăriei, cât şi experţi ai CNA, care vor instrui şi vor coordona activitatea grupului.
Pe parcursul activităţii, grupul va utiliza tehnici precum: inventarul şi analiza cadrului normativ, identificarea domeniilor de activitate vulnerabile la corupţie, aplicarea chestionării anonime a angajaţilor, analiza incidentelor de integritate, evaluarea relaţiilor instituţiei cu publicul etc. Exerciţiile menţionate sunt puse pe rol cu scopul identificării factorilor instituţionali care favorizează sau generează cazuri de corupţie.  
Activitatea de evaluare a riscurilor de corupţie se va finaliza cu elaborarea de către Grupul de lucru a Planului de integritate, document de politici ce va include măsuri concrete de  prevenire a corupţiei în cadrul Primăriei municipiului Chişinău.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE