Transportul rutier de persoane pe rute internaționale prin punctele de control vamal ale Lituaniei și Belarus fără autorizație specială pentru transportul de persoane prin servicii ocazionale este interzis. Potrivit Agenției Naționale de Transport Auto, mijloacele de transport trebuie să aibă 9 locuri pe scaune, inclusiv cu locul șoferului.

Instituția menționează că s-a adresat autoritățile competente ale Lituaniei pentru a identifica soluții și a stabili o claritate în raport cu subiectul ce vizează efectuarea transportului rutier internațional de persoane prin servicii ocazionale de către operatorii de transport din R. Moldova.

„Ministerul Transportului și Comunicațiilor al Republicii Lituania a confirmat că, din 1 martie este interzisă efectuarea transportului rutier de persoane pe rute internaționale prin punctele de control vamal ale Lituaniei și  Belarus, de autobuze cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv locul conducătorului auto), fără autorizație specială pentru transportul de persoane prin servicii ocazionale”.

Reglementările date sunt aplicate tuturor operatorilor de transport rutier străini, fără excepție.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE