Inginerul-arhitect al Primăriei Stăuceni a cerut 3000 de lei de la un cetăţean pentru a-i facilita obţinerea certificatului de urbanism pentru o construcţie. Potrivit denunţătorului, funcţionarul i-ar fi spus că are influenţă asupra Consiliului comunal Stăuceni şi că poate determina membrii acestuia să ia o decizie favorabilă.

Ieri, 15 februarie, inginerul-arhitect al Primăriei Stăuceni, Cucereanu Igor, în vîrstă de 36 de ani, a fost reţinut în cadrul unui flagrant de către ofiţerii anticorupţie. Banii marcaţi „mită CCCEC” au fost găsiţi în biroul de serviciu al arhitectului.
La moment, acesta este cercetat în stare de libertate.
În conformitate cu legislaţia penală, funcţionarul riscă o pedeapsă sub formă de detenţie pînă la 7 ani sau amendă de pînă la 60 000 lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau a exercita anumită activitate pe o perioadă de pînă la 5 ani.
De la începutul anului curent, Centrul a documentat patru cazuri de corupţie în Administraţia publică locală, fiind reţinuţi trei primari şi un inginer-arhitect.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE