Ancheta privind atacul de la Aeroport a fost finalizată. Ministrul de Interne, Adrian Efros, susține că raportul nu a fost făcut încă public, deoarece „au existat activități de urgență mult mai însemnate”.

Efros a declarat pentru Orizont TV că detaliile incidentului, totuși, urmează să fie dezvăluite în cadrul unei conferințe de presă. „Vom explica la cetățeni ce s-a întâmplat”, a menționat șeful MAI.

„Ministerul de Interne a lucrat foarte intensiv pentru a identifica toate lacunele și a reface acea zi tragică, să vedem cine, ce și unde a admis lacune în serviciu. Ancheta este finisată, ordinul administrativ este emis și noi vom veni cu o conferință de presă în care vom explica la cetățeni ce s-a întâmplat pe data de 30. Au intervenit mai multe activități de urgență mult mai însemnate, de aceea noi am decis ca acestă conferință să fie amânată”, a declarat Efros.

Pe 30 iunie, două persoane au fost ucise pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce un cetățean al Tadjikistanului, care a primit refuz de intrare în țară, a deschis focul. Deși au trecut două luni de la tragedie, detaliile și rezultatele anchetei sunt, deocamdată, necunoscute.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE