Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Excelența Sa Ivan Gnatișin, susține că până la acest moment, în urma conflictului separatist au murit din estul Ucrainei aproximativ nouă mii de persoane. Declarația a fost făcută în cadrul unui eveniment tematic organizat de Academia de Științe a Moldovei, comunică Politik.md.
Potrivit diplomatului, alte aproximativ 20 de mii de persoane au avut de suferit pe perioada conflictelor, în timp ce zece mii au dispărut fără urmă. În context, Ivan Gnatișin susține că există mai multe asemănări între confllictul din estul Ucrainei și cele din Georgia, Armenia sau regiunea transnistreană.
„Datele Institutului national de Cercetări Strategice a Ucrainei, războiul hibrid al Rusiei împotriva Ucrainei a devenit cel mai mare conflict după numărul victimei și a teritoriului implicat, cea mai dură încălcare a tuturor normelor internaționale posibile și cu cele mai puțin previzibile urmări – ocuparea Crimeei și a unei părți din Lugansk și Donețk. (…) Cale de întoarcere nu-i, dau noi pe ei, sau ei pe noi”, a conchis Excelența Sa Ivan Gnatișin.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE