Republica Moldova ar putea deveni candidat la aderarea în Uniunea Europeană, dacă va îndeplini criteriile de la Copenhaga. Însă, Republica Moldova are o problemă - conflictul înghețat din Transnistria și interesele Rusiei față de acest spațiu.
„Pentru Republica Moldova provocarea este mult mai mare, dar ca în orice întreprindere grea, important e să se facă pașii corecți în direcția corectă”, a declarat ambasadoarea Comisiei Europene la București, Angela Filote, în cadrul unui interviu pentru România Liberă.
Totodată, oficialul a declarat că prelungirea crizei de formare a Guvernului de la Chișinău va amâna reformele structurale care ar apropia țara noastră de mare familie europeană.
Cu toate acestea, Angela Filote este de părere că UE trebuie să aibă parteneri credibili la Chișinău care să continue procesul de apropiere al acestei țări de comunitatea euroepană.
„În Repubica Moldova este nevoie de o soluție pro-europeană și pro-reforme. Este statul cel mai avansat în discuțiile cu noi din cadrul Parteneriatului Estic și vorbim deja despre eliminarea vizelor”, a mai menționat ambasadoarea UE la București.