În această dimineața, SPIA și procurorii anticorupție au descins cu percheziții în peste 12 locații, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul abuzului în serviciu admis de către persoane care au deținut funcții de demnitate publică în cadrul MAI. Aceștia au efectuat percheziții și la fostul ministru de Interne, Pavel Voicu. La scurt timp după ce presa a scris despre asta, Alina Zbancă, cea care i-a fost consilieră pe comunicare fostului ministru de Interne, Pavel Voicu a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Ea se arată convinsă că oamenii legii trebuie să fie mai vigilenți  în raport cu fostul ministru și să investigheze proveniența averii acestuia. Or, potrivit Alinei Zbancă, Pavel Voicu ar fi obținut mai multe bunuri pe care nu le-a inclus în declarațiile sale de avere.

Oare cum e să-ți vină dimineața în casă la percheziții, angajații SPIA, care acum un an te ascultau și tăiau cu “bisturiul” în cariera oamenilor, la indicația ta?! Nu cred că are capacitatea de a simți acest general de carton, mai ales că și perchezițiile parcă au fost, da’ parcă nu. Cică nu au găsit nimic! Poate e noutate, dar prietenii sigur i-au spus că vin oaspeții, nu degeaba și-a ascuns mașina nou nouță de la poartă. Oamenii legii au plecat, vor spune că Voicu e curat și acesta va continua să savureze din “darurile vieții” obținute “prin mare efort” și “dragoste de țară”, scrie Alina Zbancă.

Zbancă este convinsă că averea fostului ministru trebuie verificată. Potrivit ei, Voicu ar deține câteva mașini scumpe și bunuri imobile care nu se regăsesc în declarațiile de avere.

”Nu știu ce a făcut cu grâul, chiar dacă știu cum politicul s-a implicat în acest caz gestionat de MAI, dar știu exact că motive de a verifica acest fost funcționar sunt mult mai multe. Nu sunt indiferentă. Chiar îmi pasă de soarta lui și zic că totuși există motive de investigații mai profunde aici”, adaugă ea.

Potrivit Alinei Zbancă, Voicu ar fi adeptul formulei: În timpul mandatului aduni resurse și după plecare începi a investi și a trăi pe picior lung.

Ar fi de apreciat dacă ANI, Procuratura și alte servicii responsabile să verifice proveniența unor bunuri mobile și imobile pe care Voicu le-a obținut în perioada mandatului de ministru și după plecarea lui.
Apartamentul de pe strada Ciocârliei 5/1 (în care acesta chiar în ziua plecării din funcție deja locuia, dar care nu se regăsește în declarația de avere), automobilele personale:  2 mașini Șkoda Superb și un audi A8 (cu același nr de înmatriculare) care la ziua de azi costă 100.000€  și un Lexus care aparține soției acestuia și despre care polițiștii de frontieră spun că Voicu a trecut frontiera de stat în 2022, la începutul anului la volanul lui. Vecinii spun că în ultimele zile acesta a ascuns mașina Audi care mereu stă parcată în fața blocului unde locuiește, după ce s-a mutat din casa de la Durlești. Cu siguranță prietenii din instituțiile responsabile de anticorupție i-au comunicat despre perchezițiile de azi
”, mai scrie Alina Zbancă.

Totodată ea face apel către instituțiile abilitate să verifice veniturile obținute de acesta în timpul mandatului de ministru și după.

În calitatea mea de cetățean și fost angajat MAI, care a fost persecutat și retrogradat după criterii politice la indicația lui Pavel Voicu, dar și din numele ofițerilor care cunosc despre ilegalitățile săvârșite de acesta în perioada mandatului și nu doar, solicit pe această cale organelor competente și Agenției Naționale de Integritate, să verifice veniturile obținute de acesta în timpul mandatului de ministru și după. Atâta timp cât legea permite verificarea funcționarului timp de 3 ani după plecarea din funcție, conform modificărilor noi. Dacă legea funcționează, să funcționeze pentru toți în egală măsură”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE