Ministrul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, Alexandru Oleinic consideră absolut necesar de a lansa un proiect-pilot de implementare a unui sistem de circulaţie electronică a documentelor şi la nivel de autorităţi publice locale.
În acest sens, ”municipiului Chişinău ar fi "candidatura" optimală - aceasta este organizaţia care trebuie să ofere exemplu în ceea ce priveşte examinarea şi perfectarea operativă şi calitativă a documentaţiei, fiind una dintre cele mai solicitate instituţii din capitală”, a menționat Oleinic într-un interviu acordat pentru Moldpres.
De asemenea, ministrul a menționat și de crearea unui centru de e-Guvernare. ”Suntem în proces de negociere cu Guvernul din Singapore a unui acord de asistenţă în acest domeniu”.
Singapore este unul dintre statele cu cel mai înalt nivel de dezvoltare a guvernării electronice şi cu cel mai mic cost al afacerilor. Dezvoltarea guvernării electronice prezintă mari beneficii în creşterea calităţii şi accesibilităţii serviciilor publice şi diminuarea costurilor aferente actului de guvernare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE