„Mai aproape de alegerile parlamentare, probabil, vor fi lansate cel puţin două partide politice noi, create în jurul personalităţilor, care au plecat sau care vor pleca din partidele, unde îşi desfăşoară acum activitatea. Nu este exclus faptul că atmosfera actuală îi va ajuta să atragă o parte din indecişi şi să devină, astfel, proiecte politice cu un succes mai mare decât partidele, care şi-au început activitatea în perioada când s-a creat Alianţa şi când electoratul avea mari aşteptări”, a afirmat Oleinic.
Politicianul a declarat anterior, că nu este exclus să se implice în activitatea unei formaţiuni existente sau noi create.
De menționat, că în ultimele luni, mai multe personalităţi politice au părăsit formaţiunile sale, inclusiv Călin Vieru, Vitalie Nagacevschi, Alexandru Tănase şi Mihai Godea, care au plecat de la PLDM. La fel, Valeriu Cosarciuc şi Alexandru Oleinic au refuzat să facă parte din PLDM, iar fostul ministru al  finanţelor Mihai Manole s-a implicat în campania locală. Amintim, că anul trecut şi-au anunţat disponibilitatea de a se implica în politică, oamenii de afaceri din Moldova: Nicolae Ciornii şi Gabriel Stati.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE