Actuala stare de instabilitate și haos politic, la care am asistat pe parcursul ultimilor cinci ani și care capătă un statut tot mai permanent în viața social-politică, provoacă doar dezgust și neîncredere totală faţă de  clasa politică și  liderii acesteia.
Scandalurile și neînțelegerile sunt principalele caracteristici ale reprezentanților partidelor, care au acces în Parlament și în Consiliul Municipal Chișinău. Chiar și în situația în care Republica Moldova riscă să intre în faliment, din cauza stopării finanțării externe, când unica ramură viabilă a economiei naționale – agricultura - se confruntă din nou cu efectele negative ale caniculei din vara aceasta, elita clasei politice, reprezentată prin partidele de la guvernare, care ar trebui să se implice cu responsabilitate în depășirea acestor situații - continuă să fie preocupată de partajări și reglări de conturi.
În loc de discuții și dezbateri asupra planurilor anticriză și a priorităților programului de guvernare, liderii politici se dau în spectacole de prost gust afișându-și meritele și averile. De la analize ale situațiilor de criză și ale celor mai eficiente programe de dezvoltare, am trecut la competiții cu afaceri și averi. O situație destul de tristă și dramatică pentru viitorul țării noastre și al copiilor noștri!
Politicienii, care ar trebui să reprezinte elita societății și însuși statul Republica Moldova, de rând cu miniștrii, care depun jurămîntul de credință statului și de respectare a Constituției Republicii Moldova - sfidează neonorabil jurământul depus și interesul statului, discreditează și distrug instituțiile statului. În final – nu-și onorează nici promisiunile, nici electoratul – 80 la sută din cetățenii Republicii Moldova, care le-au acordat vot de încredere pentru parcursul europen al țării noastre și pentru un Președinte de țară ales de popor! E timpul să luăm aminte!

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE