Un grup de aleși locali de la PLDM au decis să adere la PD, informează Politik.md. Este vorba despre patru consilieri raionali, doi consilieri orășenești și doi primari din Ocnița.
Potrivit unei declarații semnate de aceștia, una din motivele invocate ține de implicarea liderilor liberal-democrați în scandaluri de corupție.
„Luând în considerare situaţia politică şi social-economică, creată în Republica Moldova, care a adus la lipsa unei viziuni clare cu privire la viitorul ţării şi o atmosferă de dezamăgire a populaţiei, noi, subsemnaţii primari şi consilieri din raionul Ocniţa de pe lista PLDM înţelegem că aflarea mai departe în rândurile acestui partid, liderii căruia sunt implicaţi în scandaluri de corupţie, este inadmisibilă. În aceste condiţii considerăm necesară consolidarea tuturor forţelor progresiste şi pro-europene, cum este echipa PDM, împreună cu care vom continua activitatea politică în scopul modernizării ţării după modelul european”, se menționează în declaraţie.
În context, ei afirmă că aderă la PD, pentru a consolida forțele proeuropene și pentru a continua activitatea politică. Declarația este semnată cu data de 18 martie curent și este însoțită de semnăturile declaranților.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE