Alegătorii din comuna Bubuieci sunt chemați repetat, duminică, 11 februarie la vot în condițiile în care CEC a anulat rezultatele alegerilor, la care a învins candidatul partidului MAN, Leonid Umaneț. Desfășurarea scrutinului este sub un mare semn de întrebare în situația în care partidul MAN a criticat anularea scrutinului din noiembrie și a cheamat locuitorii din Bubuieci să boicoteze alegerile.

Duminică va fi organizată votarea repetată pentru alegerea primarului în această localitate. CEC tipărește astăzi buletinele de vot, iar potrivit Codului Electoral votarea se va efectua în baza acelorași date din listele electorale. În buletinul de vot vor fi incluși candidații care au participat în primul tur de scrutin, pe 5 noiembrie 2023, în ordinea stabilită de organul electoral, cu excepția lui Leonid Umaneț din partea Mișcării Alternativa Națională, formațiune condusă de primarul de Chișinău, Ion Ceban.

Amintim că CEC a anulat rezultatele alegerilor, la care a învins Leonid Umaneț, după ce Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că acesta nu ar deține diploma de studii medii de cultură generală - o condiție obligatorie pe care trebuie să o întrunească pretendenții la funcții elective.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE