facebookUn agent economic a fost surprins de către un martor ocular, cum deversa ape poluate în râul Bîc. Incidentul a fost imortalizat într-o poză, care ulterior a fost publicată pe rețelele de socializare.
„Din fotografie se observă cum o autocisternă varsă apele murdare direct în râu, exact unde câteva zile în urmă cei de la Termoelectrica au vărsat apă verde. Respectiv, tot conținutul  a ajuns în lacul din parcul „La Izvor” ”, se menționează într-un articol de presă.
Reprezentanții de la Apă-Canal Chișinău au reacționat la această informație, menționând că astfel de încălcări se întâmplă regulat. „Un şir de persoane fizice şi agenţi economici, care dispun de autotransport cu butoi sau specializat, regulat, transportă ape extrem de poluate şi le deversează în sistemul de canalizare fecalo-menajer sau cel pluvial, în unele cazuri direct în râu ca în imaginea postată.
Specialiştii noştri au documentat multiple cazuri de acest gen despre care informează permanent organele de resort.
În contextul dat, pentru sancţionarea vinovaţilor, cu achitarea ulterioară a prejudiciului cauzat mediului ambiant, solicităm conlucrarea mai activă a locuitorilor capitalei întru prezentarea dovezilor, care fiind martorii acestor încălcări, să fotografieze cazurile date, acestea conţinând şi numărul de înmatriculare a automobilului, conducătorul auto etc”, se menționează în comentariul instituției.
În acest sens, autoritatea prestatoare de servicii de recepţionare, transportare şi epurare a apelor uzate va conlucra cu Ministerul Mediului și cel al Afacerilor Interne, pentru a stopa şi sancţiona cazurile ilegale, care conduc la poluarea mediului, înfundarea sistemelor de canalizare şi disfuncţionarea staţiilor de epurare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE