Poliţia din Şoldăneşti a reținut un şofer care a lovit mortal un pieton, l-a ascuns și a fugit de la locul accidentului.
Tragedia s-a produs la data de 3 noiembrie, curent, pe traseul  Olișcani-Samașcani, în apropierea satului Olişcani. Cadavrul femeii tamponate, de 44 de ani, originară din același raion, a fost depistat la o zi după accident.
La doar cîteva zile după accident, angajații Comisariatului de poliție din Șoldănești au stabilit identitatea șoferului, în vârstă de 27 de ani, și l-au rețnut.
Acesta şi-a recunoscut pe deplin vina. Mai mult, acesta a povestit oamenilor legii că după ce a lovit victima cu remorca, s-a oprit, a târât-o până la un copac, a rezemat-o și a plecat de la fața locului.
Pe cazul dat a fost pornită cauza penală.
Conform statisticilor Ministerului Afacerilor Interne, anul acesta s-au produs 37 de accidente rutiere cu părăsirea locului accidentului, soldate cu victime traumate, 34 dintre șoferii vinovați fiind identificați și atrași la răspundere. Tot în acest an s-au produs 14 accidente rutiere cu părăsirea locului accidentului, soldate cu decesul victimelor, dintre care 12 cazuri au fost descoperite iar conducătorii auto- cercetați penal.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE