Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Iurie Leancă a participat la primul Forum al întreprinderilor italiene şi moldo-italiene din ţară

Prim-ministrul desemnat Iurie Leancă a participat astăzi, 22 mai, la inaugurarea lucrărilor primului Forum al întreprinderilor italiene şi moldo-italiene din Republica Moldova.
În cadrul evenimentului, Enrico Nunziata, Ambasadorul Italiei la Chișinău, a menționat că organizarea acestui Forum va aduce mai multe beneficii pentru cele două țări. Oficialul a subliniat interesul oamenilor de afaceri italieni de a investi în economia Republicii Moldova și contribuția acestui factor în dezvoltarea țării noastre.
”Sînt convins că relațiile economice dintre Italia și Republica Moldova, grație afinităților culturale și, îndeosebi lingvistice, au o perspectivă mare. Investițiile pe care le face Italia în Republica Moldova reprezintă o contribuție pentru dezvoltarea economică, dar și în procesul de integrare europeană”, a subliniat Enrico Nunziata.
Prim-ministrul desemnat Iurie Leancă a salutat ogranizarea primului Forum al întreprinderilor italiene şi moldo-italiene din Republica Moldova, menționînd că aceasta ar trebui să aibă continuitate.
”Republica Moldova dispune de anumite avantaje. Zona de comerț liber pe care o avem cu Comunitatea Statelor Independente și faptul că suntem pe ultima sută de metri în finalizarea procesului de negociere asupra Acordului de Liber Schimb și, în perspectivă, crearea unui spațiu economic comun cu Uniunea Europeană oferă țării noastre o atractivitate în plus. Aceasta înseamnă că orice ce poate fi produs la noi în țară poate fi exportat în est, dar și în vest”, a menționat Prim-ministrul desemnat.
Iurie Leancă a mai subliniat că pentru Guvernul Republicii Moldova este imperativă îmbunătățirea climatului de afaceri pentru atragerea noilor investiții, inclusiv prin participarea cetățenilor țării noastre care muncesc peste hotare.
”Pentru noi Italia este un partener firesc atît din punct de vedere politic, cît și economic. Cele 600 de întreprinderi din țara noastră cu participarea capitalului italian reprezintă un început bun, dar potențialul nostru comun încă urmează să fie valorificat. Sînt încrezător că împreună vom reuși”, a mai declarat Iurie Leancă.
Forumul întreprinderilor italiene şi moldo-italiene din Republica Moldova a fost organizat de Ambasada Italiei la Chișinău în parteneriat cu Camerele de Comerț moldo-italiană, italo-moldovenescă și Confindustria Moldova. În cadrul Forumului sunt organizate intervenții specializate în domeniile fiscalității, serviciilor vamale, e-serviciilor Republicii Moldova.
 
Comentarii
BiancaT
22.05.2013 15:32
Felicitari domnului Leanca pentru toate lucrurile frumoase realizate pina acum si pentru proiectele sale finalizate cu succes... Admir aceasta persoana pentru tot ceea ce face in favoarea si spre binele tarii noastre. Mai da Doamne asa politicieni la noi in tara...
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Tudor Gheorghe: „Păpuşaru’ a hotărât”
MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |