Misiunile diplomatice ale R. Moldova de peste hotare vor primi 64,941 mii de buletine de vot. Despre aceasta a anunțat Comisia Electorală Centrală, marți, 21 iulie, transmite Politik.
Aceasta, deşi numărul de alegători înscrişi oficial în baza de date a ambasadelor şi consulatelor este de 17,5 mii.
Iurie Ciocan, secretarul CEC, a declarat că numărul mai mare de buletine de vot se eliberează pentru a evita speculaţiile, dar situaţiile în care la urne ar putea să se prezinte un număr mai mare de alegători decât cei înscrişi pe liste.
Faţă de alegerile din 5 aprilie, CEC va elibera cu aproape 1.900 buletine de vot mai multe. Atunci la urne, peste hotare, s-au prezentat circa 16.800 de cetăţeni ai R. Moldova.
La alegerile anticipate din 29 iulie peste hotarele ţării vor fi deschise 33 de secţii de votare, în conformitate cu numărul misiunilor diplomatice ale Moldovei.
În cadrul aceleiaşi şedinţe CEC a decis să confecţioneze 2 mii de ştampile cu menţiunea „Retras” (aplicată în dreptul concurenţilor electorali care se vor retrage până la sfârşitul campaniei) şi „Anulat” (aplicate pe buletinele de vot neutilizate în ziua alegerilor). Acestea vor fi distribuite birourilor electorale din ţară pentru a uşura munca membrilor birourilor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE