Bill Gates şi Warren Buffet au venit cu iniţiativa de a-i convinge pe miliardarii americani să-şi doneze o parte din avere unor asociaţii de caritate, scrie msnbc.com, citat de realitatea.net.
Asociaţia The Giving Pledge, fondată de cei mai bogaţi americani, averile însumate ale lui Gates şi Buffet ridicându-se la 90 de miliarde de dolari, i s-au alăturat alţi 38 de miliardari precum primarul New York-ului, Michael Bloomberg, co-fondatorul Oracle- Larry Ellison, mogulul media Ted Turner, David Rockfeller sau regizorul George Lucas.
"Abia am început şi am avem un răspuns uimitor (...) Nu doar că numărul familiilor care donează este mare, o parte donează mai mult de jumătate, limita minimă cerută", a declarat Buffet.
Revista economică Fortune a estimat că suma care s-ar strânge dacă jumătate dintre cei 400 de miliardari americani şi-ar dona averile ar ajunge la 600 de miliarde de dolari.
Cei care participă la proiect, pot dona fie în timpul vieţii fie prin testament, dar este vorba despre un angajament moral, nu un contract legal.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE